Sve vijesti

HNK Mostar

Wimbledon: Čilić uspiješan i u drugom kolu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u treće kolo najvećeg svjetskog turnira Wimbledona. Čilić je u drugom kolu trećeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira nadigrao Austrijanca Andreasa Haider-Maurera s 3:6, 6:1, 6:4 i 6:4.

Haider-Maurer je izvrsno krenuo u dvoboj, poglavito na reternu gdje je u prvom setu stvarao probleme Čiliću. Međugorac je u šestom gemu uspio spasiti 15:40, ali u osmom se nije upio izvući te je Austrijanac iskoristio svoju ukupno četvrtu priliku za break kojom je poveo s 5:3. U sljedećem gemu Čilić je stigao do 15:40 i prilike za povratak u prvi set, ali Haider-Maurer se uspio izvući izvrsnim servisima i tu dionicu igre riješiti u svoju korist.

No, u drugom setu Čilić je zaigrao bolje, kako na svom početnom udarcu tako i na reternu, te je čak dva puta oduzimao servis Haider-Maureru ostavivši Austrijanca bez osvojenog poena. Čiliću je bila potrebna samo 21 minuta za izjednačenje rezultata. Kako je zaključio drugi set, Čilić je započeo i treći oduzevši servis Haider-Maureru u već u prvom gemu. Ispostavilo se da je to bio jedini break u trećem setu koji je omogućio Čiliću vodstvo od 2:1.

Ključnim gemom u četvrtom setu pokazao se onaj kod rezultata 1:1 kada je Čilić još jednom oduzeo servis Haider-Maureru. Kod vodstva 4:2 naš je igrač imao priliku za još jedan break, ali je propustio 0:40, a kod vodstva 5:3 imao je tri meč-lopte na servis Austrijanca koje nije uspio realizirati. Ipak, kada je servirao za meč bez problema je završio posao za slavlje nakon dva sata i 12 minuta igre.

Bio je ovo drugi međusobni susret Čilića i Haider-Maurera, a hrvatski tenisač uzvratio je Austrijancu za poraz u četvrtfinalu turnira u Beču 2010. Za ulazak u osminu finala Čilić će igrati protiv pobjednika susreta između Čeha Tomaša Berdycha i Australca Bernarda Tomica./hrt/hms/

Najnovije