SRBIJANSKI MINISTAR OBRANE

VULIN: Vučić je predsjednik svih Srba i treba stvarati srpski svijet

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin rekao je danas kako predsjednik Srbije jest i mora biti predsjednik svih Srba, gdje god žive, te je istaknuo da Aleksandar Vučić treba stvarati “srpski svijet”.

“Da smo imali hrabrosti da u dvije bivše Jugoslavije nacrtamo i kažemo gdje živimo, ne bismo danas o ovome pričali. Ali nismo imali hrabrosti, a i velike sile nikada nisu dozvolile Srbima da se ujedine”, rekao je Vulin na TV Prvoj.

Istaknuo je da svi Srbi trebaju donositi zajedničke političke odluke o važnim pitanjima, da su se dosta “ispričavali za Veliku Srbiju”, i dodao da teritorijalno ujedinjena Njemačka nije nikome problem, ali politički ujedinjeni Srbi jesu.

Vulin smatra da se ne miješa u unutarnja pitanja susjeda i postavio je pitanje je li miješanje kada, kako je rekao “Crna Gora prijeti da će zabraniti Srpsku pravoslavnu crkvu ili kada Sjeverna Makedonija gradi svoju crkvu na temeljima SPC-a.”

“Kada su u Hrvatskoj dovukli Borisa Miloševića na Kninsku tvrđavu, nije im trebao da ga vide Hrvati, nego Srbi, kako bi pokazali da Srbi iz Hrvatske nisu dio ovog političkog prostora”, rekao je Vulin i ocijenio da oni to ipak jesu.

Na pitanje plaši li se reakcije na ovakve izjave, Vulin je zatražio da mu objasne što nije istina u onome što je rekao.

Vulin je komentirao pisanje pojedinih medija iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stvara “srpski svijet”.

“Posljednja optužba u bošnjačkim i crnogorskim medijima je da Vučić stvara srpski svijet. Vjerujem i nadam se da je optužba istinita, Vučić treba stvarati srpski svijet. Beograd mora da u sebi i oko sebe okupi sve Srbe, a predsjednik Srbije je predsjednik svih Srba”, rekao je Vulin, prenosi N1./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NA SPOMENDAN KRALJIČINE SMRTI

U Mostaru sjaji lik kraljice Katarine Kosače

Hercegovske kćeri i sinovi danas su obilježili 542. godišnjicu smrti kraljice Katarine Kosače – Kotromanić posjetom njenog rodnog Stjepan-grada u Blagaju i projekcijom na...