RASPRAVA O SMJENI MINISTRA PODŽIĆA

VULIĆ IRONIČNO: Vojnici iz Srbije kliconoše, a Amerikanci šire ljubav i pozitivnu vibraciju

Zastupnica SNSD-a Sanja Vulić je tijekom diskusije u Parlamentu BiH o smjeni ministra obrane Bosne i Hercegovine Sifeta Podžića istaknula da se stječe utisak da zastupnici ne čitaju ista obrazloženja predsjedatelja Vijeća ministara Zorana Tegeltije za smjenu ministra.

“Činjenica je da je savjetnik ministra Podžića, Fazlić rekao da je odgođena vježba zbog agresivnog nastupa Srbije prema BiH. Vi sada nas ponižavate da je to iz epidemioloških razloga. Podsjetit ću vas da su pripadnici Oružanih snaga BiH zajedničku vježbu s NATO-om i EUFOR-om i nije bilo odgađanja. Odgodili ste vježbu jer hoćete kazati da su vojnici iz Srbije kliconoše, a da Amerikanci šire ljubav i pozitivnu vibraciju”, zaključila je Vulić, prenosi N1.

Odbacila je tvrdnje pojedinih zastupnika da su neutemeljeni argumenti predsjedatelja VM-a BiH Tegeltije za smjenu ministra Podžića ističući da će “bošnjačko jedinstvo biti to koje će ministra obrane sačuvati na ovoj poziciji”.

“Ne dozvoljavam da bilo tko omalovažava srpske predstavnike u ovom Parlamentu”, dodala je Sanja Vulić.

Zastupnik SDA Safet Softić naveo je da ako su opravdani razlozi za smjenu ministra Podžića i protiv njega bude pokrenuta kaznena prijava da će glasati za smjenu.

“Glasat ću za smjenu ako ima dokaza za tako teške optužbe za nekog tko je časno vršio svoje dužnosti. Mi nismo čuli nikakve argumente. Pozivam i predsjedavajućeg Tegeltiju da povuče svoju odluku ako nema dokaza”, rekao je Softić.

Ranije tijekom rasprave je zastupnik SDP-a Nermin Nikšić naveo da je motiv za smjenu ministra Podžića političke prirode, te da će takva biti i odluka zastupnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Odbijen zahtjev za smjenu ministra Podžića

/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

LIDER SBB-A

RADONČIĆ: Glasanje HDZ-a za nas Bošnjake je nož u leđa, očekujem da povuku svoje glasove

Nakon današnjeg sastanka u zgradi Delegacije EU, gdje već treći dan Matthew Palmer, američki izaslanik za izborne reforme, i Angelina Eichhorst, direktorica pri Europskoj...