VUKANOVIĆ OSUĐEN ZBOG KLEVETE Vladiki Grigoriju mora platiti 2500 KM

Okružni sud u Trebinju presudio je da je Nebojša Vukanović iz Trebinja oklevetao svećenike Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, nekadašnjeg episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija i paroha Stevana Kovačevića iz Dubrovnika iznošenjem neistina u tekstovima koje je objavio na svom blogu.

Okružni sud je utvrdio da je Vukanović zloupotrijebio pravo na slobodno izražavanje predviđeno Europskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda jer je svjesno iznio i prenio neistine u tri teksta koja je objavio na svom blogu.

Vukanović je u tekstovima oklevetao svećenike i vladiku Grigorija, navodeći da su svećenici manastira Tvrdoš prisustvovali misi ubijenim ustašama na otoku Daksa kod Dubrovnika i da se dubrovački paroh i svećenik manastira Tvrdoš molio za pokoj duše ustašama.

Vukanović je vladiku Grigorija oklevetao nazivajući ga hercegovačkim biskupom i tvrdeći da pokušava poubijati pravoslavne Srbe u Hercegovini, te da obmanjuje, dijeli i pljačka svoj narod i vjernike.

Okružni sud je obavezao Vukanovića da s bloga ukloni sporne tekstove i da episkopu Grigoriju i Kovačeviću na ime satisfakcije za pretrpljenu duševnu bol isplati po 2.500 KM sa zakonskom zateznom kamatom.

Vukanović je zastupnik u Klubu SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠKORO O PLANU ZA PREUZIMANJE SABORA

“Na izbore ćemo izaći kao pokret pod mojim zaštitnim znakom”

U razgovoru za Jutarnji list Miroslav Škoro otkriva konture nove političke opcije temeljene na ‘zdravom razumu’ a ne ideologiji.Suradnju sa SDP-om i Beljakovim HSS-om...