VUČIĆ: Za Srbiju strateški važno uvezati Srbiju s RS i BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za Srbiju strateški važno ojačati Podrinje, te uvezati Zvornik s Malim Zvornikom, Kozluk s Loznicom, odnosno Srbiju s Republikom Srpskom i BiH.

Vučić je u Loznici rekao novinarima da je o tome razgovarao i s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom prije dva dana u Beogradu, da i Srpska sa svoje strane uradi sve što je moguće, javlja Srna.

“Najveći dio tereta će pasti naravno na Srbiju, ali moramo to uraditi, moramo uvezati Zvornik s Malim Zvornikom, moramo uvezati i ovaj dio prema Kozluku s Loznicom”, rekao je Vučić nakon sastanka s gradonačelnicima Loznice i Valjeva, kao i predsjednicima općina Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj i Bajina Bašta.

Govoreći o Fruškogorskom koridoru, koji je dio putnog pravca Novi Sad–Ruma–Šabac–Loznica–granica s BiH i koji će spajati Srbiju s Hrvatskom, BiH i širim okružjem, Vučić je naglasio da je to obveza države Srbije.

“Ako radite Fruškogorski koridor, bez veze je raditi ga ako nećete imati nastavak dobrog puta i do granice s Republikom Srpskom i BiH”, naveo je on.

Vučić je podsjetio da je u Sarajevu razgovarao o mostu na Drnini između Ljubovije i Bratunca i nastavka tog puta kroz BiH, kako ne bi ispalo da je uzalud pravljen most, preko kojeg samo prazan kamion može preći.

“Nama je to potrebno za malogranični promet i dobili smo obećanje i predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, a i iz Republike Srpske da će taj problem biti riješen”, rekao je Vučić.

On je naglasio da je Srbija sve svoje završila, te da je najveći dio toga platila i izgradila, a sada je problem pripada li zemljište ili će ući u vlasništvo Republike Srpske ili BiH.

“Nama je potpuno svejedno, uopće se ne mješamo u to, želimo imati prelaz, da kamioni mogu prelaziti, da trgovina može funkcionirati i da naši ljudi ne moraju čekati i da podignemo trgovinu s cijelom BiH”, istaknuo je Vučić./HMS/

Najnovije

Stanovnici ove zemlje su proglašeni najvećim pijancima na svijetu

Australci su proglašeni najvećim pijancima na svijetu. Međunarodna anketa Global Drugs Survey pokazala je da su se Australci u 2020. opijali u prosjeku 27 puta...