PREDSJEDNIK SRBIJE

VUČIĆ: Za godinu i pol ili dvije nećemo imati granice

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je vjeruje da se u Skoplju kreira budućnost u okviru inicijative “mini Šengen” i da već za godinu ili dvije nećemo imati granice.

“Tako da će kamioni moći slobodno prolaziti, ali i automobili. Čini mi se da smo postigli nešto o čemu smo maštali i to ćemo uraditi sami”, rekao je Vučić sinoć iz Skoplja za televiziju Pink.

Dodao je da će to značiti da ćemo moći do Grčke otići bez granica. Kazao je da će danas na ekonomskom forumu u Skoplju sudjelovati 217 kompanija iz Srbije, kao i da više od 5. 000 kompanija srpskih radi u Sjevernoj Makedoniji i Albaniji, a u kojima je zaposleno oko 53. 000 ljudi.

“Verujem da možemo izgraditi i smanjiti troškove i uštedjeti milijarde, a tako ćemo potaći i dalji razvoj biznisa i poboljšati poslovni ambijent”, naglasio je Vučić.

Dodao je da će sljedeći sastanak u okviru regionalne inicijative biti održan u Beogradu i da će do 15. listopada ministri morati ispuniti određene obveze po pitanju dogovora iz Skoplja.

Prije kraja godine ljudi će vidjeti mnogo toga, dodao je Vučić./HMS/

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

Svoje stihove govorili pjesnici iz Širokog Brijega, Mostara, Rame, Ljubuškog, Posušja i Imotskoga

Posljednji od četiri književna susreta ovogodišnje manifestacije „Književna večer s književnicima s područja Županije Zapadnohercegovačke“, u organizaciji knjižnica ove županije, upriličena je u Narodnoj...