Hrvatski Medijski Servis

VUČIĆ: Slobodan Milošević je imao dobre namjere

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ušao u nešto što je najteže, govoreći o rješavanju kosovskog problema.

On je istaknuo da u međunarodnom okruženju ima onih koji bi željeli da se postigne dogovor, ali i onih koji bi željeli manje, te da takvih primjera ima i u Srbiji, prenosi b92.

“Samo u dvije riječi… Ušao sam u nešto što je najteže, iako su ljudi govorili da ih baš briga, neki su govorili da mogu da iskoriste priliku da dođu na vlast i da pljačkaju. Sve su uradili s nejasnom politikom, ja ne čujem njihova rešenja. Znam kolika cijena se plaća za hrabrost u srpskom narodu i u srpskoj državi, za predstavljanje onoga što srpske uši ne žele čuti, ma koliko to bilo točno“, rekao je Vučić.

On se potom osvrnuo i na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji je rekao da “malo tko razmišlja o tome je li Srbija mogla podnijeti da joj se vrati Kosovo i da Albanci dobiju 30 posto zastupnika, mjesto premijera ili predsjednika države“.

“Dodik je rekao sve istinito, svaki normalan čovjek bi svako njegovo slovo potpisao. Mi nismo uvijek racionalni… Ponekad se volimo lagati i živjeti u svom svijetu. Ja ću se boriti koliko mogu i dokle mogu, hoću da ostane zapisano u povijesti da sam pokušao taj problem riješiti”, naveo je Vučić.

Dodao je i da mu “nije potrebno da se dodvorava nikome u Srbiji niti to hoće”, te istaknuo kako od njega javnost neće čuti nijedan detalj, a u vezi s razgovorima Beograda i Prištine.

”Razgovarat ću s narodom na Kosovu, reći ću što su smjernice i pravac djelovanja, o planu da govorim, ako ga nema, onda je nemoguće, ja ću govoriti o pravcima i smjeru u kom Srbija planira voditi kosovsku politiku”, rekao je Vučić.

Potom se osvrnuo i na “Miloševića i Gazimestan”.

“Obratit ću se narodu, i onima koji nas podržavaju i onima koji ne… Milošević je svakako imao dobre namjere da zaštiti srpske interese govorom na Gazimestanu, ali se to u dobrom dijelu pretvorilo u suprotno, kako zbog stranog faktora, slabe srpske ekonomije i drugih problema… Zato ne može da nosi te zasluge u povijesnom smislu, iako je nesumnjivo želio dobro narodu. Moja namjera je da ljudima govorim ono što ne žele čuti, što nije lako čuti. Pisaću svoje obraćanje koliko sutra, a nešto više ću znati poslije sastanka u Bruxellesu s Europljanima i Tachijem. To što ću reći, nadam se da će važiti za deset i 50 godina, a ne da to pojedu neki sljedeći izbori ili neka televizijska emisija”, naveo je Vučić.

Na nedavne izjave iz Prištine rekao je kako “neće regairati”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte