Vučić pokazao Medvedevu čime sve raspolaže srbijanska vojska

Ruski premijer Dmitrij Medvedev počeo je jednodnevni posjet Srbiji gdje će odvojeno razgovarati s premijerkom Anom Brnabić i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem te nazočiti svečanom obilježavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Medvedeva je u beogradskoj zračnoj luci dočekala srbijanska kolegica po dužnosti Ana Brbabić, a zatim je na vojnom aerodromu, uz državni i vojni vrh Srbije, nazočio prikazu sposobnosti Vojske Srbije (VS) “Sloboda 2019”. U prikazu je sudjelovalo više od 2.400 pripadnika VS i više od 100 borbenih sustava i 25 zrakoplova.

Na pisti ispred svečane pozornice izložena su i tri ruska helikoptera Mi-17V te jedan AirBusov H-145M, koji su odnedavno u sustavu zrakoplovstva Vojske Srbije, ali nisu sudjelovali u današnjem prikazu. Manifestaciji “Sloboda 2019”, uz državni i vojni vrh Srbije, nazočio je i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predstavnici diplomatskog zbora i vjerskih zajednica te ratni veterani-sudionici borbi za oslobođenje Beograda.

Na programu jednodnevnog posjeta ruskog premijera Srbiji je svečani doček u Palači Srbija te odvojeni sastanci s Brnabić i Vučićem uz sastanke državnih izaslanstava i potpisivanje niza bilateralnih dokumenata i sporazuma.

Tijekom popodneva Medvedev se obraća zastupnicima u Skupštini Srbije, a predviđen je i njegov susret S Dodikom. Posjet Beogradu Medvedev službeno završava na svečanosti u povodu 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu u čemu su sudjelovale i postrojbe ruske Crvene armije./HINA/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ZAGREBU

U stanu u Savskom gaju pronašli mrtvu ženu

U naselju Savski gaj u Novom Zagrebu pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe. Tijelo su našli jučer oko 18 sati u stanu na Nehruovom...