VUČIĆ: Neću nazočiti obilježavanju Dana RS u Banja Luci

Srbija mora čuvati integritet Bosne i Hercegovine, jednako koliko voli i čuva integritet Republike Srpske jer je očuvanje mira i stabilnost od ključnog značaja za nas i problemi nam nisu potrebni, poručio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije, rekao da neće nazočiti obilježavanju Dana Republike Srpske, 9. siječnja, jer boravi u službenom posjetu Indiji, ali da je siguran da će u Banja Luku otputovati značajan broj srpskih ministara.

“Rekao sam na sjednici vlade da oni koji žele ići, odu, tko ne želi, neka ne ide. To je slobodan izbor članova Vlade Srbije. Siguran sam da će jedan značajan broj nazočitio proslavi”, rekao je Vučić.

Upitan bi li preporučio predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da ide ili odustane od odlaska u Banja Luku, premijer Vučić je odgovorio da mu on nema što preporučiti, jer se, kako je kazao, predsjednik uvijek ponašao odgovorno i ozbiljno.

Vučić je Republici Srpskoj poželio dobru ekonomiju, bolje odnose Banja Luke i Sarajeva, kao i da srpski narod bude dovoljno snažan da očuva ono što je sam izgradio i za što se sam izborio.

“U tome će uvijek imati podršku Srbije”, kazao je Vučić, javio je Tanjug./HMS/

Najnovije