Hrvatski Medijski Servis

VUČIĆ NAJAVIO Pomilovanje za sve uhićene osim za one s motornom pilom

Screanshot RSE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih institucija da budu usvojene žalbe svih uhićenih i osuđenih zbog nasilnog upada u zgradu RTS i tijekom prosvjeda ispred Predsedništva Srbije, osim onih koji su počinili najteža kaznena djela, javljaju srpski mediji.

Kako se navodi, Vučić je od nadležnih zatražio da budu usvojene žalbe za sve uhićene i osuđene za prekršaje, dok će u skladu sa zakonom pomilovati one protiv kojih se vodi kazneni postupak.

Ne traži se pomilovanje samo za one osobe koje su u zgradu RTS unijele motornu pilu i prijetile novinarima. Pomilovana neće biti ni „one osobe koje su tukle i nožem napale policajce na prosvjedu ispred Predsedništva Srbije“.

Danas.rs podsjeća kako su učenici i profesori Filološke gimnazije u Beogradu prosvjedovali danas, tražeći oslobađanje njihovog kolege i đaka, Pavla Cvejića, uhićenog u nedelju ujutru zbog učešća u prosvjedima. Odatle su poručili da imaju 48 sati da oslobode njihovog kolegu, ili će pozvati đake ostalih škola da im se pridruže u prosvjedu.

Predstavnici oporbenog “Saveza za Srbiju” (SZS) pozvali su danas nadležne i predsednika Srbije Aleksandra Vučića da oslobode uhićene ljude zbog nereda na prosvjedima i najavili da će u suprotnom organizirati mirne prosvjede i dežurstva ispred Predsjedništva Srbije./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte