PREDSJEDNIK SRBIJE

VUČIĆ IZ PARIZA: Branit ćemo i Beograd, Niš, Novi Sad, sačuvat ćemo Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras da nitko ne može na silu preuzeti vlast u Srbiji, navodeći da ga ne interesuju kakvu vladu neko hoće, jer je narod na izborima izabrao kakvu vladu želi.

“Mene da uplaše i slome neće nikada, da mi je glava na panju, neće me slomiti”, rekao je Vučić i poručio oporbi da može da ga ubije ili pobijedi na izborima.

“Upadnu u Skupštinu – i što onda? U Predsjedništvo – i što onda, da opljačkaju, u Vladu? Ja sam taj koji bira sljedećeg mandatara. Realno objektivno mogu što uraditi je da me ubiju i tad mora sve”, rekao je Vučić u Parizu za TV Pink.

“Morate predsjedničke izbore, jer nema onog da imenuje mandatara, ne vidim što drugo mogu napraviti”, rekao je Vučić.

On je poručio “svim ljudima normalnim, koji su protiv nasilja i divljanja”, da moraju biti uzdržani, ne pokazati nervozu i ne ići na skupove da se ne bismo zarazili.

Ocijenio je da je jedna od mogućih opcija i da su demonstranti slikom iz Beograda željeli da otežaju poziciju Srbije uoči razgovora s Prištinom.

Vučić je ponovio svoju raniju ocjenu da skupovi u Beogradu nemaju veze s mjerama protiv korona virusa, već se radi o želji da se neki “dočepaju vlasti bez izbora”.

Konstatirao je da će biti “super” ako sudionici prosvjeda večeras budu sjedili, ali ako budu donosili benzin “bit će loše za njih”.

Vučić je poručio da će odgovarati svi koji čine nasilje, ponavljajući da ni Hortijevi fašisti nisu palili zgradu Gradske kuće u Novom Sadu.

“Branit ćemo i Beograd, Niš, Novi Sad, slobodu u Srbiji, sačuvat ćemo Srbiju”, rekao je Vučić./FoNet/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

CIVILIZACIJSKI SUMRAK

Danas je 75 godina od američkog bacanja atomskih bombi na japanske gradove

Napadi atomskom bombom na Hirošimu i Nagasaki 6. i 9. kolovoza 1945. proizašli su iz šestogodišnjeg rada znanstvenika iz Europe i Sjeverne Amerike započetog...