Hrvatski Medijski Servis

VUČIĆ GLEDAO S TERASE: Sputnjik bezobražno laže, neka i moj skup snimaju dronom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da je s terase Predsedništva u Beogradu slušao govornike na prosvjedu “Svi kao jedan – Jedan o pet milijuna” i da ih nije bilo više od 7.500.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da bi za njega bio poraz i sramota da samo iz Vranja i Leskovca ne skupi više od 7.500 na predstojećem skupu koji će se održati 19. travnja u okviru kampanje “Budućnost Srbije”.

On je najavio da će njegov skup biti održan na istom mjestu i pozvao televiziju Pink da istim dronom snima i taj skup pa da mogu se mogu usporediti snimci i koliko je na kome bilo okupljenih.

Dodao je i da će na tom skupu govoriti o tome što je sve do sada aktulana vlast uradila za Srbiju i koji su planovi za budućnost.

Vučić je kazao da nisu tačni navodi Sputnjika da se na prosvjedu oporbe okupilo 50.000 građana.

“To što je Sputnjik rekao je bezobzirna i bezobrazna laž”, rekao je Vučić.

On je kazao i da se ne plaši oporbe i njihovih prijetnji i pozvao ih da sprovedu nasilje na koje pozivaju.

“Uradite više to nasilno djelovanje da vidimo, nemojte samo više prijetiti, hajde upadajte da vidimo kako ćete tući, hajda samo da vas vidim”, rekao je Vučić.

On je kazao da jučerašnji skup pokazuje da oporba može prijeći cenzus i naveo da ih je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala na dijalog i da je to mjesto na kome se treba razgovarati.

On je kazao da po zakonu ne mogu ispuniti zahtjeve o izmjeni sastava REM-a jer u REM-u ne mogu biti stranački ljudi kao i da ne mogu kadrovirati u RTS jer bi to bilo izravno narušavanje javnog servisa.

“O RTS-u mislim sasvim sigurno lošije nego oni o njihovim kadrovima i ljudima, ali ne možemo mi o tome razgovarati, to bi bilo izravno narušavanje neovisnosti javnog servisa”, rekao je Vučić.

On je kazao da je prosvjed oporbe bio besmislen da nije bilo riječi ni o kakvom programu, da su sve vrijeme vrijeđali njega.

Povodom navoda lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića o naseljavanju Sirijaca i Mađara on je uputio ispriku zbog takvog govora navodeći da to nije stav većine već neodgovornih i neozbiljnih ljudi.

“Optužbe da naseljavate Mađare i Sirijce to se i u teoriji i praksi naziva fašizam. Ja se ispričavam Mađarima neka ne uzmu Srbiji za zlo jer to nije stav većinske Srbije nego neodgovornih i neozbiljnih ljudi”, kazao je Vučić.

Prema njegovim riječima, oporba je planirala upasti u Skupštinu, ali su ih zastupnici Srpske napredne “preduhitrili pa su ostali bez ideje i plana i zato su izgledali izbezumljeno na prosvjedu i sve je izgledalo kao izbezumljena papazjanija”.

“Ne vidim kako, ni što dalje oko Kosova”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji, kao i povodom najavljenog sastanka u Berlinu krajem meseca, ne vidi kako, ni što dalje, sa neodgovornim albanskim liderima.

“Veoma brinem zbog svega na Kosovu i Metohiji, i u susret sastanku u Berlinu, ne vidim kako, ni što dalje s neodgovornim albanskim liderima, kakvi su danas”, izjavio je Vučić novinarima nakon obilaska radova na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije.

“To je meni velika bojazan i strah, ali utoliko će nas natjerati na odgovornije ponašanje”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na novinarsko pitanja o Kosovu, naglasio je da je veoma zabrinut, pošto je video koliko su se nadali albanski mediji, koji su, za razliku od njemačkih, sve drugačije vidjeli jučer na beogradskim ulicama.

Kako je rekao, najviše su se Tačijevi i Haradinajevi mediji radovali potencijanim problemima za Vučića./Beta/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte