NAPETOST NA VRHUNCU

Vučić dao KFOR-u rok od 24 sata ili će Vojska Srbije ući u Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da digne vojsku i pošalje je na Kosovo radi zaštite stanovništva na sjeveru Kosova.

Navodno, danas bi Vučić i Vlada Srbije trebali donijeti odluku kojom se NATO snagama na Kosovu, odnosno KFOR-u, daje rok od 24 sata da smire situaciju na sjeveru. Ako to ne učini KFOR, učinit će to Vojska Srbije, piše Vučićev najvjerniji tabloid Informer.

Nakon današnjih dramatičnih scena, Vučić je odlučio sastati se s predstavnicima Srba sa sjevera Kosova. Zbog toga je otputovao u Rašku, gdje je, između ostalog, obišao i tamošnji garnizon, a planirano je da obiđe i jedinicu Žandarmerije u toj oblasti.

Gostujući na TV Pink, Vučić je već najavio mogućnost angažiranja vojske. Rekao je kako Vojska Srbije nije ušla na teritorij Kosov, te da će čekati 24 sata da KFOR nešto poduzme. Ako KFOR ne učini ništa, reagirat će Vojska Srbije.

– Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritorij Kosova i Metohije zbog Kumanovskog sporazuma – rekao je Vučić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

“KOMPAS” I “FOKUS”

Vasilj i Gudelj autori dviju novih političkih emisija RTV Herceg Bosne

Rupa nastala nedostatkom kanala u sklopu Javnog RTV servisa na hrvatskom jeziku ogromna je. RTV Herceg Bosna pokušava nadoknaditi taj nedostatak za Hrvate u...