VUČIĆ: Bit će uspješna suradnja s novim vlastima BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Astani da je uvjeren da će suradnja s novim vlastima, nakon izbora u BiH, biti uspješna.

Zamoljen od novinara da prokomentira ishod izbora u BiH, Vučić, koji boravi u posjeti Kazahstanu, rekao je da još ne zna sve konačne rezultate, izuzev za članove Predsjedništva BiH, javlja Tanjug.

“Riječ je o pobjedama, tijesnoj Džaferovića, mislim 2,9 posto razlike, pobjedama, one o kojima se najviše govori Komšića, koja je izazvala čitav buru u regiji, i pobjede Dodika. To je što znam. Naš posao je surađivati i Srbija će u najboljoj mjeri surađivati s BiH, sa svim članovima Predsjedništva”, najavio je Vučić.

Ti ljudi, kako je naveo, izabrani su u skladu sa zakonima te zemlje, a naš posao je poštivati zakone te zemlje i volju građana.

“Kako sa Dodikom, s kojim imamo dobru, racionalnu i uspješnu suradnju, tako ćemo i sa Šefikom Džaferovićem, kojeg poznajem, surađivati, kao i s Komšićem. Hoće li biti uvijek lako i jednostavno, neće, ali zadatak Srbije je pokušati učiniti boljim odnose nego što su bili”, naglasio je Vučić.

Predsjednik Srbije je kazao da ne može govoriti o drugim rezultatima, i tko će s kim u koaliciju.

“Kada uđe u parlament 15 stranaka, onda nitko ne zna kakve će biti koalicije, ali to je njihovo unutarnje pitanje”, poručio je Vučić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Prije sedam godina posadio 200 sadnica aronije, sada posjeduje 1.500

Manja obiteljska gospodarstva budućnost su domaće proizvodnje, a jedno takvo je plantaža aronije u mjestu Vir kraj Posušja.Miro Lovrić je umirovljeničke dane posvetio uzgoju...