Hrvatski Medijski Servis

VUČIĆ: Ako Srbija treba imati loše odnose sa SAD-om, nađite drugog predsjednika

Foto: Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će uraditi sve što može da Srbija izgradi bolje odnose sa SAD-om, ali da to ne znači da ne smije govoriti o tome što misli o NATO agresiji na Srbiju i odnosima sa SAD-om u prošlosti.

“Ako Srbija misli da treba ići u budućnost, a da sa SAD-om ima loše odnose, nađite drugog predsjednika i drugu vladu”, rekao je Vučić na zajedničkoj press konferenciji s Matthewom Palmerom u Beogradu.

On je dodao da će uraditi sve što može kako bi gradili bolje odnose i drugačiju budućnost.

Kaže i da je zamolio Palmera da SAD pomogne Srbiji u specifičnim ekonomskim odnosima i da svakako ne mogu moliti za pomoć neprijatelja.

“Moramo razdvojiti to u svojim glavama, umjeti poštovati sebe i svoju prošlost, ali da više od svega poštujemo budućnost naše djece i da razmišljamo o tome. Da ne zaboravljamo stvari, ali i da je ono što će se dogoditi uvijek važnije od onog što je bilo”, poručio je Vučić.

Istaknu je da to ne znači da neće smjeti kazati što misli o prošlosti i NATO bombardiranju Srbije, ali, moraju, kaže, koncentrirati na budućnost.

Vučić je rekao da ti razgovori nisu prijatni, ali da je s visokim dužnosnikom State Departmenta Matthewom Palmerom vodio razgovor “otvorenih karata” i “bez rukavica”.

“Nikome nisu prijatni ti razgovori, ali mislim da su korisni”.

Palmer je poručio da Srbija može računati na prijateljstvo SAD i podršku europskoj budućnosti Srbije.

On je prenio da je s Vučićem razgovarao o mnogim aspektima odnosa SAD-a i Srbije.

“Naširoko smo razgovarali o bilateralnim odnosima, koji su jaki i napreduju posebno u ekonomskoj oblasti”, rekao je on.

Istaknuo je da su SAD posvećene podršci i investiranju u Srbiju.

Vučić je izrazio zahvalnost SAD-u na podršci EU putu Srbije, kao i modernizaciji Srbije, te istaknuo da su bilateralni odnosi, politički i ekonomski, na uzlaznoj putanji i da vjeruje da u budućnosti mogu biti samo bolji, a ne lošiji./Tanjug/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte