VSTV USVOJIO LISTU Dubravko Čampara i Monika Mijić kandidati za nove suce Ustavnog suda FBiH

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće (VSTV) BiH na današnjoj sjednici usvojilo je listu kandidata za pozicije sudaca u Ustavnom sudu Federacije BiH.

Kako Klix.ba neslužbeno doznaje, na listi za suce između ostalog se nalaze Dubravko Čampara, aktualni tužitelj Tužiteljstva BiH, te Monika Mijić, članica VSTV-a.

Inače Mijić je duži niz godina bila agent Vijeća ministara BiH u Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Dubravko Čampara je brat Aljoše Čampare, aktualnog federalnog ministra unutarnjih poslova i zastupnika SDA u Skupštini ŽS.

Također, doznaje se i da je na listi kandidata Ajša Softić, supruga zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Prema proceduri, lista kandidata iz VSTV-a ide u Ustavni sud FBiH, a onda predsjedniku FBiH, koji je na konačno usvajanje prosljeđuje u Dom naroda FBiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SARAJEVO

Hospitalizirani Kinezi nemaju koronavirus

Kako saznaje Dnevni avaz, prema neslužbenim informacijama, Kinezi koji su hospitalizirani u Klinici na Podhrastovima u Sarajevu su negativni na koronavirus.- Nalazi su gotovi...