Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

VRUĆE LJETO U POSUŠJU: Koncerti filmske glazbe, posuških bendova, klapa, Divljih Jagoda…

Prošlog ljeta Posušani i njihovi gosti među brojnim događajima uživali su i u nezaboravnom koncertu ”Sve ove godine”, koji je na jednom mjestu okupio sve živuće generacije posuških bendova.

A upravo je energija i emocija sa spomenutog koncerta pridonijela inicijativi Ivana Ramljaka Prče da organizira Rock akademiju, čiji su polaznici imali nedavno i promociju na svom prvom javnom nastupu u caffe bar Artist, kad su im uručene diplome i kada su dokazali oduševljenoj publici kako sviraju desetogodišnjaci i oni tek nešto malo stariji glazbenici.

Paralelno s Rock Akdemijom i drugim projektima ,grupa posuških srednjoškolaca već dvije godine na Radio Plusu radi emisiju Filmska glazba, u kojoj promovira kultne filmske glazbene teme i soundtrackove filmova domaće i svjetske produkcije.

Suradnja voditelja ovih projekata profesorice Gabrijele Bešlić, Ivana Ramljaka Prče i Ivana Petrovića dovela je do dva glazbena događaja, koji će se održati u programu Posuškog lita 2018, a to su Koncert Filmske glazbe i Povratak koncerta Posušje live.

Koncert Filmske glazbe je u nedjelju 29. Srpnja i na njemu će osim gostiju iznenađenja, nastupiti posuški glazbenici Rock Akademija Posušje sa svoja dva benda, muška i ženska Klapa Zvizdan, Kućni bend Filmske glazbe, Manuela Maša Žulj, Jurica Tolo, Ina Čamber i Mate Slišković, Željo Penava, profesora Ante Bonić, Get Vintage bend iz Imotskog, a koncert će se održati na novoj pozornici, ispred zgrade općine kao proslava drugog rođendana emisije Filmska glazba.

Posušje live koji je krenuo na inicijativu udruge Dnevni boravak prije deset godina, a vrhunac doživio prošle godine koncertom ”Sve ove godine” na kojem su nastupili brojni posuški bendovi i glazbenici ponovno se vraća, a organizatori pozivaju i sve mlade bendove iz okolice Posušja da im se pridruže u ovoj svirci 10 kolovoza.

Dva dana kasnije koncertno ljeto u Posušju završava nastupom Divljih jagoda i Tribute to Bijelo Dugme by Dreamers band, a početkom kolovoza već tradicionalno održava se Festival klapske pisme koji će ove godine trajati tri dana, stoji u priopćenju./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte