Vrpolje: Mještani mole za Tomislava i nadaju se da je fotografija smaknuća ponovno lažna

U Vrpolju, rodnom mjestu Tomislava Salopeka, vladaju šok i nevjerica. Mještani Vrpolja u Slavoniji gdje je Tomislav odrastao okupljaju se na večernjoj misi gdje će posebno moliti za svoga sumještanina. U autentičnost objavljene fotografije ne vjeruju potpuno, jer je jedna lažna već bila objavljena, javlja Anadolija.

Obitelj Tomislava Salopeka još uvijek nema službenu potvrdu kako je fotografija koji su objavili pripadnici ISIS-a autentična. Potvrdu kako se na fotografiji koja se proširila društvenim mrežama nalazi tijelo Tomislava Salopeka nije dao ni hrvatski premijer Zoran Milanović na izvanrednoj konferenciji za medije, a niti Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Otkad su Vrpoljani saznali da je njihov sumještanin otet, u mjesnoj crkvi se svaku večer prije uobičajene mise održava polusatna molitva za Tomislava, pa tako i večeras.

vrpolje nVrpolje- mještani mole za Tomislava

No, Salopekovi roditelji ni večeras nisu prisustvovali na mjesnom okupljanju u crkvi. Oni se nalaze u kući i dvorištu iza kuće, kako bi izbjegli brojne novinarske ekipe koje se okupljaju na cesti ispred njihova dvorišta i u cijelom mjestu.

S medijima komunicira isključivo jedna osoba, obiteljski prijatelj, koji je večeras poručio kako njegovi ukućani nisu spremni razgovarati s medijima te kako još nisu dobili potvrdu o autentičnosti fotografije.

Mještani i obitelj uvjerenja su kako se možda radi o još jednoj lažiranoj fotografiji, jer je jedna takva već bila objavljena na internetu.

Podsjećamo, hrvatski državljanin Tomislav Salopek otet je 22. srpnja u Egiptu, u Kairu, nakon čega su otmičari, članovi egipatskog ogranka ISIS-a, objavili video snimku u kojoj za zarobljenog Salopeka traže puštanje muslimanki iz egipatskog zatvora.

Danas popodne je objavljena fotografija dekapitiranog tijela za kojega pripadnici ISIS-a tvrde kako je riječ o Tomislavu Salopeku./AA/HMS/
,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Muče vas akne, mučnine i srčani problemi? Možda pijete previše mlijeka

Iako je mlijeko za većinu ljudi dio svakodnevne prehrane, njegovo pretjerano konzumiranje može biti loše za naše zdravlje, piše Insider.Možete osjetiti mučninuSudeći prema istraživanju...