Vrankić odgovorio na prozivke: Nepravda nam je nametnuta i na nju smo ukazivali

Zastupnik u Parlamentu BiH i bivši federalni i bosansko-hercegovački ministar financija Dragan Vrankić pojasnio je u izjavi za Hrvatski Medijski Servis okolnosti pod kojim je usvojen zakon o PDV-u i utvrđeni nepravični koeficijenti raspodijele prihoda u BiH, prema kojima Sarajevo dobiva puno više novca nego drugi kantoni odnosno županije.

– Već sam rekao kako je jedna radna skupina mimo ministarstva financija F BiH, predložila riješenje, s kojim se ja kao ministar nisam slagao. Ta radna skupina je formirana na prijedlog OHR-a, Svjetske banke, USAID, švedske SIDA-e i drugih vladinih i nevladinih organizacija. To što su oni predložili usvojeno je na Vladi Federacije i u Federalnom parlamentu, preglasavanjem hrvatskih ministara i zastupnika, a svjedoci smo i preglasavanja na Ustavnom sudu Federacije BiH, kazao je Vrankić za HMS. Dodao je kako su u to vrijeme sve reforme u BiH rađenje  pod pokroviteljstvom međunarodne zajedice i na sličan način usvajane.

Vrankić je podsjetio što su sve  hrvatski ministri u Federalnoj vladi, u to vrijeme, činili da bi ukazali ne samo na tu, već i druge nepravde.

-Na nepravde smo ukazivali, prekidali i demonstrativno napuštali sjednice Federalne vlade.  Da bi smo ukazali na nepravde, podsjetit ću, da nisam potpisao kredit za autoput s Europskom bankom za obnovu i razvoj i Europskom investicijskom bankom dok se nisu uključile dionice u Hercegovini i Posavini. O nepravdama nemam namjeru polemizirati. Reći ću samo da sve što nam se događa je posljedica ustavne nejednakopravnosti Hrvata, i umjesto trošenja energije na polemiku tko je dobar, a tko loš, a ja uvijek mislim da ima boljih i da se može više, riješenje je promjena ustava i izbornog zakona, sve dotle će nam drugi krojiti sudbinu, kazao je Vrankić./HMS/

Najnovije

ŠIROKI BRIJEG

”Počela je školska godina” u Širokom Brijegu

Auto-moto klub Široki Brijeg, član Auto-moto saveza u BiH, organizirao je redovnu akciju ”Počela je školska godina”, a u suradnji sa MUP-om ŽZH i...