Vozači u Mostaru blokirali ceste zbog skupog goriva, pogledajte kako je to izgledalo

Amer Bekan, predsjednik Prve stranke BiH, započeo je blokadu jedne prometnice u Mostaru. Razlog je, baš kao i jutros u Srbiji, visoka cijena goriva.

”Kad treba oboriti, nigdje nikoga, kad treba dignuti, svi su tu i to je politika. Narod se muze kao ovca, preko grbače običnih građana”, rekao je za Bljesak.info Amer Bekan.

Njemu su se u blokadi ceste pridružili i drugi vozači koji su se tu našli. Sve skupa je trajalo tridesetak minuta.

”Žao mi je što se taksisti ne bune kad tu cijenu treba prebaciti na trošak građana, žao mi je prijevoznika što se oni ne bune, jer su oni najviše oštećeni u toj priči, jer s tom cijenom goriva oni više nisu konkurentni”, rekao je Bekan.

Podsjetimo, zbog visokih cijena goriva Srbi su već dvaput blokirali cestu, u petak i jutros. U BiH je cesta na nekoliko mjesta blokirana jučer. Sličan prosvjed sprema se za Hrvatsku.

Facebook grupa Stop rastu cijena goriva, koja broji na desetke tisuća članova, poziva građane da u petak 15. lipnja zaustave vozila na cestama u znak protesta.

“Podržimo akciju za smanjenje trošarina na gorivo i spuštanje cijena ispod devet kuna. #ugasimotor”, stoji u pozivu koji se dijeli društvenim mrežama.

“Naša inicijativa je da 15. lipnja od 17 do 17:10 sati imamo spontano okupljanje građana i da ugasimo automobile na većim prometnicama u gradu kako bismo vladi ukazali na prekomjerne tražbine i namete za gorivo”, kaže pokretač inicijative Stop rastu cijena goriva Vedran Franc.

“Odlučili smo se za 17 sati kao početak gradskog rush houra i mislim da bi se tu stvarno moglo vidjeti koliko znači kada se prometnice zaustave na deset minuta. Ovo je samo opomena i način da pokažemo da se može nešto napraviti”, kažu iz inicijative./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

IZAZVALA BROJNE REAKCIJE

Urnebesni gaf voditeljice iz Srbije hit je na društvenim mrežama

Iako su nogometaši Vojvodine osigurali plasman u polufinale kupa Srbije, korisnicima društvenih mreža u pamćenje se više utisnuo gaf voditeljice RTV-a, te ne prestaju...