Sve vijesti

VOGOŠĆA

Von der Leyen i Krišto uručile ključeve novih stanova raseljenim osobama

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen i predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto danas su svečano uručile ključeve 27 stanova u Vogošći korisnicima Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Korisnici kojima su danas uručeni ključevi izrazili su zahvalnost na rješavanju njihovog stambenog pitanja na što su neki od njih čekali od kraja rata.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja predstavlja zajedničku inicijativu Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije s ciljem osiguravanja adekvatnih i trajnih stambenih rješenja najugroženijim izbjeglicama i raseljenim osobama nakon sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 1995.

Program je zajednički višegodišnji projekt kojim će biti osigurana trajna stambena rješenja za ako 24.000 ugroženih raseljenih obitelji (74.000 osoba) u regiji.

Glavni je donator Europska unija, a ostali su donatori Sjedinjene Američke Države, Njemačka, Norveška, Italija, Švicarska, Danska, Turska, Luksemburg, Španjolska, Cipar, Republika Češka, Mađarska, Rumunjska i Slovačka.

Svečanosti su prisustvovali ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, ministar obrane BiH Zukan Helez, ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar te predstavnici diplomatskog zbora u BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...