Sve vijesti

PREDSJEDNICA EUROPSKE KOMISIJE S KRIŠTO

VON DER LEYEN: Da bi ostvarila iskorake, BiH treba djelovati jedinstveno

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen je nakon sastanka s predsjedateljicom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto izjavila da je budućnost Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji, kao jedinstvene, ujedinjene, suverene zemlje.

– Naša dosadašnja suradnja je bila odlična, na tome vam hvala. Nastavit ćemo ovako blisko surađivati i u sljedećem razdoblju. Da bi se iskoraci ostvarivali, BiH treba djelovati jedinstveno,nastupati s jednim glasom i jedinstvenim stavom. Mi, s druge strane, ne možemo dozvoliti nazadak po našim zajedničkim vrijednostima u bilo kojem dijelu vaše zemlje – kazala je Von der Leyen.

Njena druga poruka je bila da “moramo raditi na zbližavanju naših gospodarstava”.

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto je kazala da je današnji dolazak Ursule von der Leyen prilika da se predstavi novi plan rasta Europske unije za zemlje ove regije.

– Mislim da svi trebamo iskoristiti priliku kako u regiji, tako i mi u BiH, da napravimo značajan iskorak temeljem ovog plana rasta koji nam se pruža na polju osiguranja kvalitetnih uvjeta za život svih stanovnika u BiH u svim segmentima života – navela je Krišto.

Po njenim riječima, ova posjeta predstavlja priliku da se upoznamo s novim planom rasta, odnosno s novom odlukom koju je EU donijela, a to je financijska odluka o pomoći šest milijardi eura zemljama regije.

Navela je da se dvije milijarde odnose na bespovratna sredstva, a četiri milijarde kroz različite vidove zajma.

– Mislim da se trebamo zahvaliti institucijama EU na ovoj potpori i pomoći, a sve ostalo u smislu implementacije ovih odluka i sredstava ovisi od svih nas, kad je u pitanju BiH – kazala je Krišto./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

16. KOLO PREMIJER LIGE BIH

Bez golova u susretu GOŠK-a i Širokog

Nedjeljni program nogometne Premijer lige BiH zaključili su GOŠK i Široki Brijeg koji su u Gabeli odigrali utakmicu bez pogodaka. Ranije u nedjelju Posušje je...