PREDSJEDNICA EUROPSKE KOMISIJE

VON DER LEYEN: Četvrtina Europljana primila je barem jednu dozu cjepiva

Više od 150 milijuna doza cjepiva do sada je primijenjeno i četvrtina Europljana primila je barem jednu dozu cjepiva, objavila je danas predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

“Cijepljenje se ubrzava u Europi. Upravo smo premašili 150 milijuna iskorištenih doza. Imat ćemo u srpnju dovoljno cjepiva za 70 posto odraslog stanovništva EU”, objavila je na Twitteru Von der Leyen.

Ukupno je do sada iskorišteno 153.8 milijuna doza u EU, a cijepljeno je 112.4 milijuna ljudi, što je četvrtina stanovništva EU.

Potpuno je cijepljeno 41.9 milijuna ljudi što je 9.4 posto stanovništva EU. Oni su dobili ili dvije doze cjepiva ili jednu dozu Johnson&Johnsona, koje se daje u samoj jednoj dozi.

U drugom tromjesečju zemlje članice EU trebale bi dobiti ukupno oko 410 milijuna doza, najviše od Pfizer/BioNTecha – 250 milijuna, 70 milijuna AstraZenece, 55 milijuna Johnson&Johnsona i 35 milijuna od Moderne./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREMIJER LIGA

Borac sve bliže tituli, Vranješ srušio Zrinjski

Nogometaši Borca pobijedili su Zrinjski 2:1 u derbi susret 30. kola Premijer lige BiH igranom u utorak navečer u Banjoj Luci. Banjalučani su opravdali blagu...