Vojska Srbije predstavila nove helikoptere kupljene u Rusiji

Vojska Srbije u subotu je predstavila nove helikoptere kupljene u Rusiji, a ceremoniji na vojnom aerodromu u Batajnici pored Beograda nazočio je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da su tom nabavom „značajno pojačane performanse i kapaciteti VS“.

Vučić je za nove helikoptere Mi-35, H145M i Mi-17 rekao da su nabavljeni jer je to omogućila i “značajno bolja situacija” u državnom proračunu, a kupljeni su “uz znatan popust i olakšice” koje je Srbiji dala ruska strana, prenosi Hina.

Zahvalivši “ruskim prijateljima”, Vučić je ocijenio da je riječ o moćnim strojevima i najmodernijim europskim i ruskim helikopterima koje mnogi nazivaju „vražjim kočijama“, ali je naglasio kako će te letjelice služiti kao čuvari Srbije.

„Kada pogledate kako strojevi izgledaju jasno vam je zašto za njih kažu da su strah i trepet i zašto ih neki nazivaju ‘vražjim kočijama‘. Za nas su oni čuvari naše zemlje i neba“, istaknuo je Vučić.

Rusija je helikoptere isporučila nekoliko mjeseci prije roka, a u Beograd su dopremljeni teretnim zrakoplovom ruske vojske dva dana uoči sastanka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s ruskim šefom države Vladimirom Putinom u Sočiju 4. prosinca./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŽUPANIJSKI SUD U MOSTARU

Određen pritvor desetorici osumnjičenih narkodilera, objavljena i njihova imena

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ, Rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 1.08.2020. godine, određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana osumnjičenim Admiru...