VOJNIK NAKON SEDMEROSTRUKOG UBOJSTVA: Časnici su me htjeli silovati, što sam trebao

Ruski vojnik koji je prošlog mjeseca ubio osam kolega na istoku Rusije rekao je da je reagirao na stalno uznemiravanje i prijetnje silovanjem.

Ramilj Šamsutdinov (23) uhićen je 25. listopada u vojnoj bazi i optužen za ubojstvo. Rusko ministarstvo obrane okrivilo je nervni slom, ali kasniji izvještaji ukazuju na navodno uznemiravanje unutar jedinice u izoliranom gradu Gorniu.

“Časnici su tog dana rekli da će me silovati. Znam da su to činili i drugima prije mene. Nije bilo izlaza. Ako je te večeri bio moj red, što sam trebao učiniti”, rekao je Šamsutdinov.

Njegov otac Salimzan Šamsutdinov rekao je da je u bazi bilo stalno uznemiravanje zbog čega je njegov sin popustio.

Prema njegovim riječima, mladi vojnik ne žali zbog svojih postupaka.

“Žao mi je, nisam imao izbora. Ili će me ubiti ili ću ih ubiti”, poslao je poruku svom ocu preko ruskih medija.

Dodao je da mu je žao jedino što je slučajno pogodilo njegovu dvojicu kolega, ali da ni najmanje ne žali zbog ostalih. Prema Baza, sve je počelo kada su mu nadređeni ukrali mobilni telefon 4 mjeseca prije pucnjave, a fizičko nasilje nije izostalo.

U međuvremenu, vođa grupe “Ruski oficiri” rekao je da nema sustavnog uznemiravanja vojske i optužio nasilne video igre na Šamsutdinov čin. Ruski ministar obrane Sergej Šojgu također je rekao da nasilje više nije sustavni problem u ruskoj vojsci.

“Nema mjesta za maltretiranje u vojsci”, rekao je Šojgu.

Međutim, “Guardian” prenosi da je lokalni portal “72.ru” objavio da je zapovjednik baze tražio novac od vojnika, tjerao ih da budu budni danima i zlostavljao mlade vojnike na razne načine./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Vlada izdvojila 200.000 KM za opremanje izolacijskih soba u SKB Mostar

Na današnjoj, 119. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nastavljajući aktivno poduzimati odgovarajuće mjere za zaštitu građana od zaraznih bolesti, osigurala 200.000,00 KM za sufinanciranje...