PRITISAK URODIO PLODOM

Vlasnik lokala raskinuo ugovor s ilegalnim migrantima na Ilidži

Nakon što su mediji objavili informaciju da na Ilidži migranti pijanče, drogiraju se i maltretiraju građane i vlasnike ostalih objekata, na teren je izašla županijska inspekcija u pratnji policije.

Međutim, dočekala su ih zatvorena vrata i poruka “Zatvoreno zbog tehničkih problema”.

Ali kako saznaje Avaz, migranti su napustili ovaj lokal i neće se vraćati. Kenan Ranišlić, vlasnik jednog od objekata u blizini kazao je da će se svim sredstvima boriti protiv migrantske krize i ugrožavanja prava.

– Najavili smo prosvjede i to ćemo realizirati. Mi ćemo se zalagati za izmještanje migranata odnosno kampova iz gradskih naselja – kazao je Ranišlić za “Avaz”.

Iz Županijske Uprave za inspekcijske poslove, točnije direktor Fahir Halilović je kazao da je za pravovremene reakcije inspekcije potrebna bliska suradnja s građanima.

– Zahvalio bih građanima koji su odmah reagirali i dostavili ove informacije. Za kvalitetnu i brzu reakciju inspekcije ovakav vid suradnje je potreban. Naši konceptualni okviri su propisi i cilj nam je da raspoloživim mjerama iz naše nadležnosti dovedemo subjekte nadzora da posluju u okvirima zakona donesenih kako na državnoj tako i na federalnoj i županijskoj razini- dodao je direktor Halilović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠEF KLUBA ZASTUPNIKA HDZ- HNS BiH

LOVRINOVIĆ: Varaju nas od 1990. I kada bi formirali Vladu FBiH ništa ne bi napravili

Zastupnik HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović komentirajući neuspješne pregovore Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića u vezi izmjena Izbornog zakona,...