Vlada ŽZH odobrila isplatu sredstava Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar

Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) usvojila je Odluku o davanju suglasnosti na Izvješće o izvršenju Financijskog plana Javne ustanove Ceste Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu, koji je donijelo Upravno vijeće navedene javne ustanove.

Usvojena je i Odluku o utrošku sredstava „Tekući prijenosi za suzbijanje zaraznih bolesti“ utvrđenih Proračunom ŽZH za 2024. godinu. Sredstva predviđena za ovu namjenu služe za nadoknadu štete uzrokovane eventualnim izbijanjem zaraznih bolesti kod domaćih životinja, za prevenciju zaraznih bolesti kod domaćih životinja, kao i za potrebe drugih naređenih mjera sukladno epidemiološkoj situaciji u ŽZH, a sukladno odlukama koje donosi županijski ministar gospodarstva, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Vlada ŽZH dala je suglasnosti na Odluku o isplati sredstava za investicije u zdravstvu Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, koju je donijelo Upravno vijeće Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH.

Financijska sredstva predviđena Odlukom Upravnog vijeća Zavoda služit će za poboljšanje uvjeta, opreme i prostora te pružanje kvalitetnije zdravstvene zaštite u SKB Mostar.

Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva pravosuđa i uprave ŽZH, kao i Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

Razlog za donošenje novih pravilnika je njihovo usklađivanje s odredbama Uredbe o načelima za utvrđivanje unutarnjeg ustrojstva županijskih tijela uprave i županijskih upravnih organizacija, gradskih i općinskih tijela uprave i upravnih organizacija.

Vlada je prihvatila Izvješće o radu Povjerenstva za državnu službu Županije ŽZH za 2023. godinu, Izvješće o radu Povjerenstva za prizive državne službe Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu te Izvješće o radu Povjerenstva za davanje mišljenja po zahtjevu za jednokratnu novčanu pomoć kod teške invalidnosti ili teške bolesti za 2023. godinu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img