Hrvatski Medijski Servis

Vlada ZHŽ-a izdvojila 1.100,000 KM za objekte vodnog gospodarstva

Nakon što je Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela je Odluku o donošenju Plana utroška sredstava „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ utvrđenih proračunom ZHŽ-a za 2019., ovih dana potpisani su Ugovori o dodjeli 1.100.000 KM gradovima i općinama s područja ove Županije.

Grad Ljubuški dobio je sredstva za projekt Izvođenja radova i nabavka opreme u postupku izgradnje vodovodnih objekata Vodovod Ljubuški – Niska Zona, Podsustav Vojnići – Vodice – Dole – Greda.

Grad Široki Brijeg za projekte Izgradnje kanalizacijskog kolektora u Širokom Brijegu-otplata investicijskog kredita, Izgradnja tranzitnog cjevovoda i sekundarne mreže dijela naselja Knešpolja, Izvođenje radova na izgradnji vodoopskrbne mreže naselja MZ Ljubotići, te Redovito održavanje i čišćenje kanala i hidrosustava Široki Brijeg.

Općina Posušje, za projekte Izgradnje distribucijskog cjevovoda Rakitno od čvora ZV3-CV5 i Izgradnja distribucijskog cjevovoda u smjeru Vir-Zagorje od ČV 42 do ČV 46A.

Općina Grude, za projekte Sanacije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda FAZA I i Izrada bušotine B2 za potrebe stabilizacije vodoopskrbe u GZ Grude, Pogana Vlaka-Poljanice i naselja Cerov Dolac.

Iznos ovih sredstava povećava se iz godine u godinu. Stavka od 450.000 KM od prije pet godina povećala se na 1.100,000 KM. Namjenskim utroškom ovih sredstava kroz suradnju Vlade ŽZH s gradovima i općinama grade se vodovodi i širi vodovodna mreža, kanalizacijski sustavi i sustavi odvodnje, tj. sve što se tiče vodnog gospodarstva.

Od 2014. godine do 2018. godine Vlada ZHŽ u suradnji s gradovima i općinama uložila je preko 3.000.000 KM u objekte vodnog gospodarstva.

Ovim sredstvima sufinancirani su projekti Izgradnje tlačnog cjevovoda za vodovod Buhovo, kao i redovno očišćenje i održavanje kanala hidro-sustava grad Široki Brijeg, Izgradnja vodoopskrbnog sustava u Gospodarskoj zoni Grude, Pogana Vlaka – Poljanice, s poboljšanjem vodoopskrbe dijela Cerova Doca općina Grude, Izgradnja distribucijskog cjevovoda u smjeru Vir-Zagorje i smjeru Sutina u Rakitnu općina Posušje, te je sufinancirana otplata investicijskog kredita kod razvojne banke FBiH – vodoopskrba općina Ljubuški./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte