Vlada ZHŽ-a izdvojila 1.100,000 KM za objekte vodnog gospodarstva

Nakon što je Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela je Odluku o donošenju Plana utroška sredstava „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ utvrđenih proračunom ZHŽ-a za 2019., ovih dana potpisani su Ugovori o dodjeli 1.100.000 KM gradovima i općinama s područja ove Županije.

Grad Ljubuški dobio je sredstva za projekt Izvođenja radova i nabavka opreme u postupku izgradnje vodovodnih objekata Vodovod Ljubuški – Niska Zona, Podsustav Vojnići – Vodice – Dole – Greda.

Grad Široki Brijeg za projekte Izgradnje kanalizacijskog kolektora u Širokom Brijegu-otplata investicijskog kredita, Izgradnja tranzitnog cjevovoda i sekundarne mreže dijela naselja Knešpolja, Izvođenje radova na izgradnji vodoopskrbne mreže naselja MZ Ljubotići, te Redovito održavanje i čišćenje kanala i hidrosustava Široki Brijeg.

Općina Posušje, za projekte Izgradnje distribucijskog cjevovoda Rakitno od čvora ZV3-CV5 i Izgradnja distribucijskog cjevovoda u smjeru Vir-Zagorje od ČV 42 do ČV 46A.

Općina Grude, za projekte Sanacije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda FAZA I i Izrada bušotine B2 za potrebe stabilizacije vodoopskrbe u GZ Grude, Pogana Vlaka-Poljanice i naselja Cerov Dolac.

Iznos ovih sredstava povećava se iz godine u godinu. Stavka od 450.000 KM od prije pet godina povećala se na 1.100,000 KM. Namjenskim utroškom ovih sredstava kroz suradnju Vlade ŽZH s gradovima i općinama grade se vodovodi i širi vodovodna mreža, kanalizacijski sustavi i sustavi odvodnje, tj. sve što se tiče vodnog gospodarstva.

Od 2014. godine do 2018. godine Vlada ZHŽ u suradnji s gradovima i općinama uložila je preko 3.000.000 KM u objekte vodnog gospodarstva.

Ovim sredstvima sufinancirani su projekti Izgradnje tlačnog cjevovoda za vodovod Buhovo, kao i redovno očišćenje i održavanje kanala hidro-sustava grad Široki Brijeg, Izgradnja vodoopskrbnog sustava u Gospodarskoj zoni Grude, Pogana Vlaka – Poljanice, s poboljšanjem vodoopskrbe dijela Cerova Doca općina Grude, Izgradnja distribucijskog cjevovoda u smjeru Vir-Zagorje i smjeru Sutina u Rakitnu općina Posušje, te je sufinancirana otplata investicijskog kredita kod razvojne banke FBiH – vodoopskrba općina Ljubuški./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VRSALJKO NIJE NASTUPIO

Atletico uvjerljiv protiv Mallorce

Nogometaši Atletica učvrstili su na trećoj poziciji Primere pobjedom na svojoj Wandi nad Mallorcom 3-0 u prvoj utakmici 34. kola.Alvaro Morata je iz penala...