PLJUSKA BOŠNJAČKOM POLITIČKOM ESTABLISHMENTU

Vlada Slovenije na Twitteru ignorira sudjelovanje dva bošnjačka člana Predsjedništva na Bledu

Bošnjački dvojac u Predsjedništvu BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, nalaze se na Bledu u Sloveniji gdje se održava Strateški forum. No, za administratore službenog Twitter profila Vlade Republike Slovenije dvojac iz BiH kao da nije ni pozvan.

Naime, Vlada Slovenije je na Twitteru poželjela dobrodošlicu svim visokim dužnosnicima iz regije i Europske unije, osim dvojcu iz Bosne i Hercegovine, piše Klix.ba. Istina, dobrodošlica je izostala i za Christiana Schmidta.

Tako su dobrodošlice, što se može vidjeti u fotogaleriji spomenutog portala, poželjeli između ostalog Zdravku Krivokapiću, Aleksandru Vučiću, Albinu Kurtiju, Andreju Plenkoviću, Viktoru Orbanu i ostalima.

Iako je poziv prihvaćen ranije, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je objavio da neće ići u Sloveniju i da odluka o službenom putovanju Predsjedništva BiH ne postoji. Kao razlog je naveo da će u Sloveniji biti i Christian Schmidt kojeg on ne priznaje za visokog predstavnika.

“Ako netko ode, otišao je u privatnom aranžmanu i ne može zastupati BiH. Na tom skupu će se pričati o NATO-u. BiH nije na putu prema članstvu u NATO-u i to je vrlo jasno”, rekao je Dodik.

No, sarajevski portal zaključuje činjenicu da članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović nisu otputovali u privatnom aranžmanu da bi gledali ljepote bledskog jezera potvrđuje njihoo sudjelovanje na panelu regionalnih i europskih lidera na temu “Budućnost Europe – Proširenje”, koji počinje danas u 16:30 sati.

Pored njih sudjelovat će premijeri Slovenije, Crne Gore, Kosova, Poljske, Albanije, Sjeverne Makedonije, europski povjerenik za susjedstvo i proširenje Oliver Várhelyi, predsjednik Europskog Vijeća Charles Michel i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TRENER ZRINJSKOG

Jakirović najavio veliki derbi: Sastaju se dva najtrofejnija kluba u posljednjih 20 godina

Zrinjski je lider premijerligaške karavane i kao favorit dočekuje trećeplasirano Sarajevo, no bordo tim je posljednjih godina itekako znao da dođe do dobrih rezultata...