Hrvatski Medijski Servis

VLADA RS S pet amandma brišu pričuvni sastav policije

Vlada Republike Srpske (RS) je na telefonskoj sjednici utvrdila pet amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima, kojima se brišu članovi koji se odnose na uspostavljanje pričuvnog sastava policije RS.

U obrazloženju prvog amandmana navedeno je da je MUP RS u proteklom razdoblju proveo dodatne analize i utvrdio da su za uspostavljanje pričuvnog sastava policije potrebni duže vremensko razdoblje i dodatna sredstva kako bi se on stavio u operativnu funkciju.

“Ministarstvo će u narednom razdoblju izvršiti reorganizaciju postojećih interventnih snaga te će na ovaj način biti u mogućnosti brže i efikasnije odgovoriti na sve sigurnosne izazove s kojima se suočavamo i koje možemo očekivati u narednom razdoblju”, navedeno je u obrazloženju.

Amandmani su usvojeni jučer na telefonskoj sjednici, a danas su podijeljeni zastupnicima u Narodnoj skupštini RS-a.

O Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutarnjim poslovima trebalo bi danas da se raspravljati u parlamentu RS.

Iz MUP-a RS su jučer naveli da su iz tog zakona povučeni članovi koji se odnose na uspostavljanje pričuvnog sastava policije RS./F/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte