ĆORIĆ PISAO TURKOVIĆ

Vlada RH traži informacije od BIH o zračnoj luci u Trebinju

Projekt Zračne luke Trebinje, koji bi mogao koštati 100 milijuna eura, pa i više, izazvao je pažnju i vlasti Republike Hrvatske koja od Bosne i Hercegovine sada traži objašnjenje šta se točno planira graditi u tom pograničnom području, izvijestio je Radio Sarajevo.

Koncem travnja, raspisan je međunarodni natječaj za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Zračna luka će se nalaziti na kraškom području 14 km zapadno od središta Trebinja i zauzimati će površinu od preko 300 hektara.

-Aleksandar Vučić i Srbija u potpunosti plaćaju, a Milorad Dodik gradi golemu međunarodnu zračnu luku u Trebinju, s terminalom većim od 7.000 četvornih metara i pistom dužom od zagrebačke i beogradske!”, pisala je u svibnju ove godine splitska “Slobodna Dalmacija”.

Institucije Hrvatske aktivirale su se sredinom ovog mjeseca u vezi s ovim pitanjem.

Kako portal Radiosarajevo.ba piše, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske dr Tomislav Ćorić zatražio je od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine službenu informaciju o ovom projektu.

-Sukladno odredbama članka 3. Konvencije o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica, molim Vas da nam kao zainteresiranoj državi dostavite informaciju o aktivnostima vezanim za izgradnju zračne luke Trebinje kod mjesta Taleža u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina, napisao je ministar Ćorić u dopisu ministrici Biseri Turković.

Informacija je, također, upućena na znanje i ministrici Vladi RS-a Srebreniki Golić, a o svemu je upoznato i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Radmanom Grlićem na čelu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

“KOMPAS” I “FOKUS”

Vasilj i Gudelj autori dviju novih političkih emisija RTV Herceg Bosne

Rupa nastala nedostatkom kanala u sklopu Javnog RTV servisa na hrvatskom jeziku ogromna je. RTV Herceg Bosna pokušava nadoknaditi taj nedostatak za Hrvate u...