Vlada Republike Srpske tužila Federaciju BiH

Vlada Republike Srpske uputila je danas Sudu BiH tužbu protiv Federacije BiH zbog duga od raspodjele prihoda od neizravnih poreza, u vrijednosti od 34.571.047 KM .

Tužba je podnesena radi naknade štete od 34.571.047,78 KM i odnosi se na razdoblje od srpnja 2017. godine do prosinca 2018. godine.

“Republika Srpska podnosi tužbu protiv Federacije BiH zbog naknade štete zbog neodobravanja nespornih Prijedloga odluka o Izračunu koeficijenata za raspodjelu neizravnih poreza u razdoblju od srpnja 2017. godine do prosinca 2018. godine i Prijedloga obračuna drugog privremenog poravnanja između entiteta za 2017. godinu i Prijedloga obračuna drugog privremenog poravnanja između entiteta za 2017. godinu”, navedeno je u priopćenju Vlade RS.

Institucije Republike Srpske dale su suglasnost na tužbu koju je pripremilo Pravobraniteljstvo Republike Srpske.

U priopćenju se navodi da se zbog neusvajanja novih koeficijenata za raspodjelu sredstava novac koji pripada Republici Srpskoj slijeva na račun FBiH.

“Vlada Republike Srpske bila je spremna i otvorena za suradnju ali zbog opstrukcija od strane Ministarstva financija Federacije BiH i izostajanja rješenja, Vlada Republike Srpske, s ciljem zaštite proračuna i prava građana Republike Srpske, nadoknadu štete zatražila je sudskim putem”, navode iz Vlade RS./HMS/

Najnovije

NOVE TRZAVICE

Rusija tvrdi da Njemačka opstruira istragu u slučaju Navaljni

Rusko ministarstvo vanjskih poslova optužilo je Njemačku da opstruira istragu u slučaju trovanja ruskog disidenta Alekseja Navaljnog. Njemačka vlada krši Europsku konvenciju iz 1959. o...