Vlada Republike Srpske tužila Federaciju BiH

Vlada Republike Srpske uputila je danas Sudu BiH tužbu protiv Federacije BiH zbog duga od raspodjele prihoda od neizravnih poreza, u vrijednosti od 34.571.047 KM .

Tužba je podnesena radi naknade štete od 34.571.047,78 KM i odnosi se na razdoblje od srpnja 2017. godine do prosinca 2018. godine.

“Republika Srpska podnosi tužbu protiv Federacije BiH zbog naknade štete zbog neodobravanja nespornih Prijedloga odluka o Izračunu koeficijenata za raspodjelu neizravnih poreza u razdoblju od srpnja 2017. godine do prosinca 2018. godine i Prijedloga obračuna drugog privremenog poravnanja između entiteta za 2017. godinu i Prijedloga obračuna drugog privremenog poravnanja između entiteta za 2017. godinu”, navedeno je u priopćenju Vlade RS.

Institucije Republike Srpske dale su suglasnost na tužbu koju je pripremilo Pravobraniteljstvo Republike Srpske.

U priopćenju se navodi da se zbog neusvajanja novih koeficijenata za raspodjelu sredstava novac koji pripada Republici Srpskoj slijeva na račun FBiH.

“Vlada Republike Srpske bila je spremna i otvorena za suradnju ali zbog opstrukcija od strane Ministarstva financija Federacije BiH i izostajanja rješenja, Vlada Republike Srpske, s ciljem zaštite proračuna i prava građana Republike Srpske, nadoknadu štete zatražila je sudskim putem”, navode iz Vlade RS./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SARAJEVO

Prekršajne prijave organizatorima prosvjeda protiv mise za žrtve Bleiburga, prekršili epidemiološke mjere

Sarajevska policija podnijela je prekršajne prijave protiv dvojice muškaraca koji su 16. svibnja u Sarajevu organizirali prosvjede protiv služenja mise za žrtve bleiburške tragedije...