Hrvatski Medijski Servis

Vlada Posavske županije usvojila Program utroška sredstava

Foto: Županija Posavska

Vlada Posavske županije (PŽ) na današnjoj sjednici usvojila je Program utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim proračunom te županije na poziciji grantovi za financiranje višeg i visokog obrazovanja i Zavoda za školstvo.

Za realizaciju navedenog programa u županijskom proračunu za 2019. godinu predviđena su sredstva u ukupnom iznosu od 150.000 maraka.

Iz županijskog proračuna za 2019. godinu odobreno je izdvajanje sredstava Sveučilištu u Mostaru, u iznosu od 50.000 maraka, priopćeno je iz Vlade PŽ-a.

Također, financijsku pomoć usmjerena je i prema Crvenom križu Općine Orašje u iznosu od 10.000 maraka, i to za nabavku putničkog kombi vozila za potrebe realizacije projekta “Kućna njega” i “Pomoć u kući”.

Odobreno je i izdvajanje sredstava iz županijskog proračuna radio postajama sa sjedištem na području PŽ-a, za održivost njihovog funkcioniranja, u iznosu od 3.300 maraka.

Iz proračuna Posavske županije za 2019. godinu također je odobreno financijsko izdvajanje od 7.000 maraka Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta, u svrhu sufinanciranja troškova grijanja prostora Pastoralnog centra u Odžaku u kojemu se održava nastava Osnovne glazbene škole.

S obzirom na usvojeni Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2019. godinu, Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne politike Posavske županije i Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja PŽ-a usuglasili su prijedlog vrijednosti boda kojeg je Vlada PŽ-a prihvatila i iznosi 0,982529 maraka. Za realizaciju ove odluke nisu potrebna nikakva sredstva proračuna Posavske županije, stoji u priopćenju. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte