Hrvatski Medijski Servis

VLADA HNŽ Potpisan prijedlog Kolektivnog ugovora za liječnike medicine i stomatologije

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi, ujedno predsjednik Pregovaračkog tima Vlade HNŽ Goran Opsenica i predsjednica Pregovaračkog tima sindikata dr. Kristina Bevanda potpisali su prijedlog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz djelatnosti liječnika medicine i stomatologije na području HNŽ.

Potpisani prijedlog bit će upućen Vladi HNŽ, a nakon usvajanja na sjednici Vlade koja se očekuje sljedećih dana, Kolektivni ugovor potpisat će dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ i dr. Kristina Bevanda, predsjednica Strukovnog sindikata liječnika medicine i stomatologije HNŽ.

Nakon potpisivanja Prijedloga istaknuto je kako će Kolektivni ugovor vrijediti tri godine.

Također, naglašeno je i to kako će Vlada, po istom modelu, Kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u području zdravstva HNŽ ponuditi i Nezavisnom strukovnom sindikatu zaposlenih u zdravstvu na području HNŽ i Nezavisnom sindikatu zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte