Vlada HNŽ oštro osudila vandalizam na području Neuma

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) oglasila se u petak priopćenjem za javnost u kojem oštro osuđuje posljednje pojave vandalizma na području općine Neum, počevši od skrnavljenja i lomljenja kamenih križeva u dvorištu Crkve sv. Ante do ispisivanja uvrjedljivih i potpuno neprihvatljivih natpisa na više tamošnjih lokacija.

”Oba ova izgreda imaju za cilj unošenje nemira među žitelje Neuma i skretanje pozornosti na ovaj mirni gradić na našoj obali u krajnje negativnom kontekstu. Bezuvjetno osuđujemo i beskompromisno odbacujemo ove očite pokušaje nametanja etikete ‘grada slučaja’ na Neum, koji je naš istinski turistički biser i u kojemu županijska izvršna i zakonodavna vlast vide izniman potencijal koji pomažemo iskoristiti u cijelosti. Ovakvim neprihvatljivim ponašanjem pokušava se zasjeniti snažan angažman mjesnih vlasti, na čelu s načelnikom Draganom Jurkovićem koji, zajedno sa svojim suradnicima, od Neuma želi izgraditi cjelogodišnje turističko odredište i mjesto ugodnoga življenja, u čemu će mu Vlada HNŽ-a nastaviti pružati punu potporu.

Ovom prigodom dajemo snažan vjetar u leđa i našim istražnim tijelima odnosno MUP-u i Tužiteljstvu naše županije koji će iskoristiti sva raspoloživa sredstva kako bi ušli u trag počiniteljima ali i, podizanjem razine sigurnosti, spriječili ponavljanje ovakvih i sličnih nemilih djela kojima u normalnim i civiliziranim sredinama kakav su Neum i HNŽ nema i ne će biti mjesta”, poručila je predsjednica Vlade HNŽ-a Marije Buhač./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img