Hrvatski Medijski Servis

Vlada HNŽ-a sljedećeg tjedna o zahtjevima sindikata zdravstva

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sljedećeg će tjedna razmatrati prijedlog novog kolektivnog ugovora Neovisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, čiji su članovi u srijedu održali jednosatni štrajk upozorenja.

Iz Vlade navode kako su Neovisnom sindikatu zaposlenika SKB-a Mostar ponudili produljenje važenja Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a za još jednu godinu, međutim Sindikat to nije prihvatio.

“Na 108. sjednici Vlada je započela raspravu o Informaciji koju je o tomu priredilo resorno Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi koje vodi pregovore, a koja će se okončati u nastavku sjednice u ponedjeljak, 18. studenoga, kada će javnost biti informirana o zaključcima koji su doneseni”, izvijestili su iz Vlade HNŽ-a.

Neovisni Sindikat zaposlenika SKB-a Mostar održao je u srijedu jednosatni štrajk upozorenja nezadovoljni što županijska Vlada nije prihvatila njihov prijedlog novog kolektivnog ugovora te su pozvali Vladu da još jednom razmotri njihov prijedlog, odnosno svoju odluku da se aktualni kolektivni ugovor produže do godinu dana./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte