VLADA FBiH: Umirovljenici ne mogu u uprave većinski državnih gospodarskih društava

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj je sjednici u Sarajevu dopunila Uredbu o vršenju ovlasti u gospodarskim društvima s učešćem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH.

Prema novom rješenju, za člana uprave gospodarskog društva s većinskim učešćem državnog kapitala ne može biti imenovana osoba koja u vrijeme raspisivanja javnog natječaja ima 65 i više godina starosti, kao i koja bi za vrijeme trajanja mandata navršila 65 godina života, te ispunila zakonom predviđene uvjete za umirovljenje.

Dopune Uredbe donesene su na prijedlog premijera FBiH i njegovih zamjenika s ciljem da bude omogućeno angažiranje mladih i stručnih ljudi u upravama gospodarskih društava s učešćem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH.

Dopunjena Uredba na snagu stupa narednog dana od objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH./Fena/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ODREKAO SE UFC TITULE

Jon Jones šokirao odlaskom, evo kako je objasnio odluku

Po mnogima najveći MMA borac svih vremena Jon Jones šokirao je prije svega fanove i objavio da napušta pojas UFC prvaka poluteške kategorije. Razlog...