Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

VLADA FBiH: Umirovljenici ne mogu u uprave većinski državnih gospodarskih društava

Foto: Fena

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj je sjednici u Sarajevu dopunila Uredbu o vršenju ovlasti u gospodarskim društvima s učešćem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH.

Prema novom rješenju, za člana uprave gospodarskog društva s većinskim učešćem državnog kapitala ne može biti imenovana osoba koja u vrijeme raspisivanja javnog natječaja ima 65 i više godina starosti, kao i koja bi za vrijeme trajanja mandata navršila 65 godina života, te ispunila zakonom predviđene uvjete za umirovljenje.

Dopune Uredbe donesene su na prijedlog premijera FBiH i njegovih zamjenika s ciljem da bude omogućeno angažiranje mladih i stručnih ljudi u upravama gospodarskih društava s učešćem državnog kapitala iz nadležnosti FBiH.

Dopunjena Uredba na snagu stupa narednog dana od objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH./Fena/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte