REDOVNA SJEDNICA

Vlada FBiH odobrila zaduženje Federacije putem emisije obveznica

Federalna vlada odobrila je zaduženje Federacije BiH putem emisije obveznica radi prikupljanja sredstava za financiranje izdataka utvrđenih proračunom Federacije BiH za 2020. u nominalnom iznosu do 20.000.000 KM.

Bit će emitirano 20.000 obveznica, nominalne vrijednosti obveznice 1.000 KM, s rokom dospijeća od sedam godina.

Javni poziv za sudjelovanje u emisiji obveznica Federacije bit će objavljen na internet stranici Federalnog ministarstva financija, agenta emisije i Sarajevskoj burzi vrijednosnih papira d.d. Sarajevo (SASE), najkasnije sedam dana prije dana održavanja aukcije.

Obveznice će biti prodavane putem aukcije na SASE metodom višestruke cijene.

Donesene su i dvije odluke o zaduženju FBiH putem emisije trezorskih zapisa zbog prikupljanja sredstava za financiranje izdataka utvrđenih proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2020.

Prvom odlukom odobreno je zaduženje u nominalnom iznosu do 100.000.000 KM putem emisije trezorskih zapisa. Bit će emitirano 10.000 trezorskih zapisa nominalne vrijednosti 10.000 KM, s rokom dospijeća od 91 dana.

Drugom odlukom odobreno je zaduženje Federacije u nominalnom iznosu do 60.000.000 KM. Bit će ponuđeno 6.000 trezorskih zapisa nominalne vrijednosti trezorskog zapisa 10.000 KM, s rokom dospijeća od 182 dana.

Javni pozivi za sudjelovanje u emisiji trezorskih zapisa Federacije bit će objavljeni na internet stranicama Federalnog ministarstva financija, agenta emisije i Sarajevskoj burzi vrijednosnih papira d.d. Sarajevo najkasnije sedam dana prije dana održavanja aukcije.

Trezorski zapisi će biti emitirani i prodavani putem aukcije na SASE u jednoj ili više tranši metodom višestrukih cijena, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću./HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...