ZASTUPNIČKI DOM PARLAMENTA FBiH

Vlada FBiH nije prihvatila amandmane na proračun, Novalić kaže da su neki u koliziji s propisima

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine kao predlagač ovogodišnjeg federalnog budžeta nije prihvatila nijedan od više desetina amandmana podnesenih iz zastupničkih klupa na Prijedlog proračuna .

Tijekom sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koja je u toku u Sarajevu, federalni premijer Fadil Novalić je zahvalio zastupnicima što su tijekom rasprave o proračunu izrekli puno dobrih ideja, naročito u vezi s potrebnom izgradnjom infrastrukturnih objekata i drugim projektima od javnog značaja.

Premijer podsjeća da je federalni proračun 2015. godina iznosio 3,9 milijardi KM, a da je ovogodišnji predložen u iznosu od 6,7 milijardi.

Izrekao je više primjedbi na nekoliko amandmana podnesenih na Prijedlog ovogodišnjeg proračuna.

Iz Novalićevog izlaganja proizilazi da njegove primjedbe nisu zbog suštine amandmana već zbog toga što su u koliziji s nekim federalnim zakonima. Kao jedan od primjera za to je naveo predloženo preusmjeravanje deset milijuna KM sa Željeznica Federacije BiH, ali s pogrešnog proračunskog koda, tekućeg održavanja, a ne iz investicijskog dijela proračuna.

Sjednica Zastupničkog doma, posvećena ovogodišnjem proračunu Federacije BiH, traje od jučer i obilježena je čestim pauzama.

Proračun FBiH za 2023. godinu, realan i održiv prema obrazloženju federalne ministrice financija Jelke Milićević, Vlada je predložila u iznosu nešto većem od 6,7 milijardi KM, što je za oko 1,1 milijardu više od prošlogodišnjeg proračuna Federacije./Fena/HMS/

Najnovije

STUTTGART

Pretres u Mercedesu zbog sumnje na korupciju

Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu, pored Stuttgarta, pretreseni su u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru...