Hrvatski Medijski Servis

VLADA FBiH: Kreće stečaj u “Vitezitu”, cilj je oporavak

Foto: Vlada FBiH

Vlada FBiH danas je prihvatila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije povodom zahtjeva Općinskog suda u Travniku za davanje prethodne sablasnosti za otvaranje stečajnog postupka nad “Vitezitom”.

Kako doznaje Dnevni avaz, razlog zahtjeva Općinskog suda su presude koje imaju radnici, u iznosu od oko 280.000 maraka.

Vlada je danas ustvrdila da je do sada iz proračuna isplaćeno 2.9 milijuna KM po osnovi solidarne odgovornosti za obaveze ovog gospodarskog društva, a da je kod Federalnog ministarstva financija zavedeno u redoslijedu namirenja po istoj osnovi još 30.000 KM.

-Također, u posljednjih deset godina po raznim osnovama izdvojeno je više od 15 milijuna KM proračunskih sredstava za oživljavanje proizvodnje i sprječavanja stečaja PS Vitezit, što nije dalo očekivane rezultate – priopćili su iz Vlade nakon sjednice.

Vlada je danas zadužila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića da Općinskom sudu u Travniku dostavi sablasnost za otvaranje stečaja nad “Vitezitom”, s ciljem njegove reorganizacije i održavanja poslovanja./HMS/

About the Author
  1. AnonimnoReply

    Sto nas ne zatvore ili nas ili lopove iz firme

NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte