Hrvatski Medijski Servis

VITEZ: Danas “Šetnja za prekinutu mladost”

Danas, dan uoči 26. obljetnice stradanja osam djece u Vitezu bit će organizirano okupljanje pod sloganom „Šetnja za prekinutu mladost“.

Okupljanje će biti u 13:30 na Gradskom trgu u Vitezu nakon čega će se šetnjom do spomen obilježja „Osmica“, paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom sudionici prisjetiti strašnog zločina u kojemu je život izgubilo osmero nevine djece prilikom zajedničke igre, a još šest je ranjeno.

Cilj ovoga događaja je dati doprinos za trajno sjećanje na ove nevine žrtve, ali i na svu drugu djecu stradalu u Domovinskom ratu te poslati poruku kako za ovaj zločin, kao i za brojne druge koji su počinjeni nad Hrvatima Bosne i Hercegovine gotovo nitko nije odgovarao.

Uoči šetnje u kazališnoj dvorani u Vitezu održat će se i predstava „Brod“ s početkom od 3.oo koja je uvertira za šetnju jer je posvećena svoj ubijenoj djeci u Domovinskome ratu, ali i svoj djeci svijeta koja su žrtve svih ratova i svih civilizacija, a umiru ne dovršivši svoje igre.

Misa zadušnica će biti u ponedjeljak, 10. lipnja u 18:00 kod spomen obilježja „Osmica“, prenosi GradBusovača.com /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte