Sve vijesti

HNK Mostar

ENTITETSKI PREMIJER

VIŠKOVIĆ: Potvrđivanje optužnice protiv Dodika je napad na Republiku Srpsku

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković (SNSD) izjavio je danas da je odluka Suda BiH da potvrdi optužnicu Tužiteljstva BiH protiv predsjednika RS Milorada Dodika i v.d. direktora “Službenog glasnika RS” Miloša Lukića napad na Republiku Srpsku.

Višković je naveo da je ovo jedan od kontinuiranih udara na RS, ponovni pokušaj njenog razvlašćivanja, ovaj put na otvoren i bezakonit način.

On je istaknuo da, bez obzira koliko ova odluka ne iznenađuje, isto toliko “zabrinjava na koji način funkcionira BiH pravosuđe i tko njime upravlja”, priopćeno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

– Napad na pojedinca, u ovom slučaju na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika je svakako napad na cijelu Republiku Srpsku i to je važno ponavljati, jer je ovo još jedna potvrda što predstavlja nametnuti okvir koji se zove BiH i koji se razlikuje od svega onoga dogovorenog i međunarodno potvrđenog u Daytonu, rekao je Višković.

On je upozorio da pravosuđe u BiH nije “ni približno neovisno, te da i nakon tri desetljeća stranci ponovo pokušavaju upravljati našom zemljom.”

– Ali je ovaj put drugačije. RS nije nastala bez borbe, naši najbolji su se borili za nju. Ovo nije samo napad na Milorada Dodika i Miloša Lukića, ovo je napad na samu Republiku Srpsku, istaknuo je Višković.

On je naglasio i da će se “RS boriti pravnim stvarima protiv ove nepravde.”/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

TRENER ŠIROKOG UOČI GOSTOVANJA NA GRBAVICI

BUDIMIR: Ne mogu obećati pobjede, ali mogu da ćemo dati sve od sebe

– Nogometaši Širokog Brijega u 9. kolu Premijer lige BiH odigrat će derbi na Grbavici protiv Željezničara, a susret je na rasporedu u ponedjeljak...