Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

VIŠKOVIĆ: Novo Vijeće ministara treba rješavati problem migranata

Foto: Blic.rs

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Prnjavoru da što prije treba formirati novo Vijeće ministara kako bi nadležno ministarstvo radilo na rješavanju migrantske krize čija se kulminacija očekuje na proljeće.

“Treba nam što prije Vijeće ministara i ministarstvo koje će se baviti tim pitanjem, jer u dva mjeseca ove godine imamo gotovo šest puta veći priljev migranata nego u istom razdoblju lani”, naveo je Višković, prenosi Srna.

On je rekao novinarima da je to ozbiljno sigurnosno pitanje za BiH predložio sinoć kada se sastao u Sarajevu s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i brojnim europskim dužnosnicima.

Višković je naglasio da rješavanje migrantske krize treba biti prvi prioritet institucija BiH, Vijeća ministara, Ministarstva sigurnosti i Granične policije BiH.

“Ne vidim razlog zašto ne ojačati kapacitete granične službe, pa i da se Oružane snage BiH uključe u zaštitu granice. Ako je Europa zatvorila svoje granice, onda je krajnje vrijeme da Republika Srpska i BiH zatvore svoje da ne bi bilo nekontroliranog priljeva migranata”, poručio je Višković./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte