Hrvatski Medijski Servis

VIŠKOVIĆ MANDATAR ZA SASTAV VLADE RS: Ukidamo minstarstvo za izbjeglice i raseljene

Foto: Srna

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, predložila je Radovana Višković za mandatara za sastav nove vlade.

Višković osim političkog staža kroz tri mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ima i značajno iskustvo iz gospodarstva, gdje trenutno obavlja dužnost izvršnog tajnika za promet u kompaniji “Boksit” Milići.

Radovan Višković je docent doktor tehničkih znanosti iz oblasti prometa.

Rođen je 1. veljače 1964. godine u Milićima.

Ona je u izjavi novinarima u Banjaluci izrazila uvjerenje da će Višković uspjeti veoma brzo sastaviti novu vladu kako bi bez zastoja nastavile funkcionirati institucije Republike.

Cvijanović je podsjetila da je Višković godinama dio velikog tima koji radi za Republiku Srpsku, te da je i do sada s njim imala dobru suradnju.

“Vjerujem da ćemo veoma brzo imati vladu kako bi nastavili raditi dobar posao za Republiku i naše građane”, rekla je Cvijanović.

Višković je bio šef zastupničkog kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske u prethodnom sazivu i potpredsjednik je SNSD-a, čiji ga je Izvršni komitet 13. studenog predložio za mandatara za sastav nove vlade Srpske.

Mandatar za sastav nove Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da će posao premijera Srpske obavljati časno i pošteno u interesu Srpske i njenih građana.

Višković je rekao da će nova Vlada biti u povoljnijoj poziciji kada je riječ o ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

“Izmijenit ćemo dio zakonske regulative što se tiče ministarstava – bit će ukinuto Ministarstvo za izbjegle i raseljene osobe, a Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva razdvojit ćemo na dva”, rekao je Višković na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je zahvalio za ukazano povjerenje predsjednici Srpske Željki Cvijanović, stranci kojoj pripada SNSD-u i njenom predsjedniku Miloradu Dodiku.

“Kao odgovoran čovjek svjestan sam da to nije samo privilegija, već i velika obveza i odgovornost”, istakao je Višković. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte