BICIKLIJADA U ODŽAKU

Više od 200 biciklista vozilo novim autoputem do mosta na Savi

U Odžaku je danas održana ‘Biciklijada sjećanja’ u organizaciji društva ljubitelja prirode ‘Lipa’, Cvijet milosti iz Odžaka, a uz pomoć Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Vlade Županije Posavske, općine Odžak i vjerskih zajednica.

To je sjećanje na dan kada je protjerano stanovništvo Odžaka 1992. godine, kada se promijenio život stanovnika ovog grada u Posavini i okolnim mjestima. Biciklijada sjećanja je počela na skeli u Svilaju gdje je bio odlazak, ali i povratak mještana, a završila se u Odžaku gdje je odana počast svim braniteljima 102. odžačke brigade.

U biciklijadi je sudjelovalo više od 200 biciklista uzrasta od 7 do 77 godina i ona nije bila natjecateljskog karaktera.

Biciklijada je vožena novoizgrađenim dijelom autoputa koridora 5c i prolazila je kraj mosta na rijeci Savi, koji je u potpunosti izgrađen, a u tijeku su radovi na graničnom prijelazu i carinskom terminalu koji bi trebali biti u funkciji krajem godine.

‘Cilj biciklijade je razvijanje zdravog života i ujedno podsjećanje na dan kada smo morali napustiti svoj voljeni grad, te zahvaljujući jednoj maloj Skeli na Savi kod Svilaja izvući gotovo svo stanovništvo i spasiti se. Ujedno je to i podsjećanje na povratak istom tom Skelom u naš grad nakon Daytonskog mirovnog sporazuma’, kaže Anes Osmanović, ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša./Klix.ba/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SOKOLAC

Na Sokocu pronađeno tijelo nestale Nade Dobrilović

Na Sokocu je pronađeno beživotno tijelo žene Nade Dobrilović (1952.), čiji je nestanak prijavljen 2. kolovoz. Tijelo su u mjestu Sokolovići pronašli policijski službenici Policijske...