TRENER SARAJEVA

Vinko Marinović ušao u povijest Premijer lige BiH

Naime, Marinović je postao prvi trener otkako se igra Premijer liga BiH na teritoriji cijele BiH koji je osvojio titule s dva različita tima. Osim titule koja je na Koševo stigla jučer, Marinović je prvak bio i dok je vodio ekipu Zrinjskog 2016. godine.

Na klupi Sarajeva stigao je zimus i ekipu je predvodio u prve tri utakmice u 2020. godini prije nego je prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Ostvario je sve tri pobjede (Tuzla City, Borac i Mladost) i tako će pored njegovog imena biti upisana još jedna titula.

Inače, u dosadašnjih 18 sezona Premijer lige BiH (2002. -2020.) najviše titula ima Amar Osim, koji je sa Željezničarom tri puta podizao pehar namijenjen najboljem bh. timu. Osim ima ukupno pet titula prvaka BiH jer je dvije osvojio prije osnivanja Premijer lige.

Husref Musemić sa Sarajevom i Blaž Slišković sa Zrinjskim su po dva puta podizali pehar, a jednom su šampioni bili Mile Jovin (Leotar), Ivo Ištuk (Široki Brijeg), Franjo Džidić (Zrinjski), Ivica Barbarić (Široki Brijeg), Slaviša Božičić (Modriča Maksima), Dragan Jović (Zrinjski), Vlado Jagodić (Borac), Branko Karačić (Zrinjski) i Dženan Uščuplić (Sarajevo).

Najnovije

INZKOV ZAKON PREPUN PRAVNIH RUPA

Negiranje ratnih zločina na Stipića livadi i u Briševu bez kazne!

“Trebalo je pobiti ustaše u Briševu”; “Nek’ su platili glavom UZP-ovci na Stipića livadi” - ove dvije objave izazvale bi zgražanje u većem dijelu...