Vijećnik SDA zbog napada na nogometnog suca osuđen na zatvorsku kaznu

Gradski vijećnik Stranke demokratske akcije (SDA) iz Srebrenika Nirmel Muratović odlukom Županijskog suda u Tuzli osuđen je na tri mjeseca zatvora zbog fizičkog napada na nogometnog suca Murisa Mehinovića.

Napad se dogodio 8. listopada 2016. godine nakon utakmice 9. kola Prve lige Tuzlanske županije u kojoj su se sastale ekipe Mladosti iz Kikača i Mladosti iz Tinje, piše Klix.ba.

Zbog pobjede gostiju, službeni predstavnik Mladosti iz Tinje Nirmel Muratović fizički je nasrnuo na suca Murisa Mehinovića, a tom prilikom mu je nanio tjelesne ozljede.

Brzom reakcijom aktera utakmice spriječen je veći incident, a Mehinović je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Slučaj je prvenstveno završio u Općinskom sudu u Gradačcu gdje je Muratović osuđen uvjetno, međutim, nakon uložene žalbe njegovog odvjetnika i Tužiteljstva Tuzlanske županije predmet je u drugostupanjskom procesu prebačen u Županijski sud u Tuzli.

Ova pravosudna institucija je Muratovića osudila na tri mjeseca zatvora zbog kaznenog djela nasilničko ponašanje.

Kroz sudski postupak je navedeno da je povod za izvršenje kaznenog djela bilo nezadovoljstvo Muratovića suđenjem Mehinovića na utakmici, a samo djelo izvedeno je na nesvakidašnji način u svlačionici Nogometnog kluba Mladost iz Tinje.

Kako je istaknuto u presudi, 8. listopada 2016. godine oko 17 sati, uz naročito drsko i bezobrazno ponašanje, bez ikakvog povoda, Muratović je prišao Mehinoviću, a zatim ga uhvatio ispod ruke te je s njim ušao u unutrašnjost svlačionice Nogometnog kluba Mladost iz Tinje.

Potom ga je uhvatio za vrat, prislonivši mu glavu o zid te je više puta njegovom glavom udario o zid, a nakon toga ga je jednom rukom uhvatio u predjelu genitalija, nanijevši mu lakše tjelesne ozljede u vidu oguljotina i krvnog podliva kože, s desne strane vrata.

Nakon detaljne analize slučaja, uzevši u obzir sve okolnosti, Županijski sud u Tuzli Muratovića je osudio na tri mjeseca zatvora./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RASTE BROJ ŽRTAVA

U eksploziji u Bejrutu poginulo 135 ljudi, ranjeno ih je oko 5000, stotine nestalih

Libanonski ministar zdravstva Hamad Hassan izjavio je za televiziju Al-Manar da je u eksploziji u Bejrutu stradalo ukupno 135 ljudi, a ozlijeđeno ih je...