VIJEĆNICI ODLUČILI Čapljina proglašena Gradom

Općina Čapljina postala je i službeno Grad Čapljina! Odluku su danas na sjednici Općinskog vijeća usvojili vijećnici, tako da je Čapljina od danas i službeno grad, piše caportal.net.

Odluka je usvojena jednoglasno s 25 glasova za – odnosno za odluku o proglašenju Čapljine gradom bili su svi vijećnici.

Načelnik općine postaje gradonačelnik, a Općinsko vijeće sada je Gradsko vijeće. Naziv grada je Grad Čapljina, a sjedište Grada je u Čapljini, Trg kralja Tomislava.

Grad je pravni sljednik Općine Čapljina i ima Ustavom i Zakonom određene mjerodavnosti Grada. Grad preuzima mjerodavnosti, prava i obveze i imovinu Općine Čapljina.

Vijećnici u vijeću Općine Čapljina izabrani na lokalnim izborima 2016. godine i radna tijela Općinskog vijeća, nastavljaju s radom kao vijećnici u Gradskom vijeću i radna tijela Gradskog vijeća s mjerodavnostima utvrđenim Statutom, Poslovnikom i ovom odlukom, sve do okončanja narednih lokalnih izbora, sukladno zakonu.

Osobe izabrane ili imenovane od strane Općinskog vijeća nastavljaju s radom u Gradu Čapljini do isteka mandata na koji su izabrani ili imenovani, osim ako ne podnesu ostavku ili budu razriješeni, na način i u postupku propisanim zakonom.

Načelnik Općine Čapljina neposredno izabran na lokalnim izborima 2016. godine nastavlja s radom kao Gradonačelnik, s mjerodavnostima utvrđenim ovom odlukom i zakonom, sve do okončanja narednih lokalnih izbora za Gradonačelnika, sukladno zakonu./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

VRSALJKO NIJE NASTUPIO

Atletico uvjerljiv protiv Mallorce

Nogometaši Atletica učvrstili su na trećoj poziciji Primere pobjedom na svojoj Wandi nad Mallorcom 3-0 u prvoj utakmici 34. kola.Alvaro Morata je iz penala...