DONESEN I NIZ MJERA U BORBI PROTIV KORONAVIRUSA

Vijeće ministara usvojilo nacrt Zakona o proračunu, srpski ministri bili protiv

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na izvanrednoj sjednici u Sarajevu utvrdilo Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, koji je predložilo Ministarstvo financija i riznice BiH.

Srpski ministri bili su protiv ove odluke. “Ovaj proračun koji je pripremilo Ministarstvo financija je pripremljen u normalnim okolnostima”, rekao je Tegeltija.

Tegeltija je na pres-konferenciji nakon sjednice kazao da je također usvojen i Prijedlog odluke o privremenom financiranju institucija BiH za drugi kvartal 2020. godine, za razdoblje travanj-lipanj.

Po njegovim riječima, usvojena je Odluka o privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.

Tegeltija je kazao da je Vijeće ministara donijelo Odluku o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prijelaza u međunarodnom prijevozu za promet putnika u BiH.

Donesena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH je naveo da je usvojena i Odluka o određivanju graničnih prijelaza za prijevoz robe u tranzitu kroz BiH, a utvrđen je i prijedlog odluke o oslobađanju od obračuna i plaćanja neizravnih poreza i povrata već uplaćenih neizravnih poreza na opremu i sredstva donirana od strane domaćih i međunarodnih subjekata za prevenciju u borbi protiv koronavirusa.

Vijeće ministara BiH je usvojilo informaciju o regionalnim mjerama za olakšavanje prometa vitalnim proizvodima uslijed krize uzrokovane virusom korona. /HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

U FRANCUSKOJ SAMO DANAS 1417

U svijetu od koronavirusa umrlo preko 80.000 ljudi

Tijekom utorka je svijet prešao prag od 80.000 mrtvih od koronavirusa.Diljem svijeta je od koronavirusa preminulo 81.248 ljudi. Ukupno je dosad oboljelo više od...