IZVANREDNA SJEDNICA

Vijeće ministara BiH odobrilo pružanje pomoći Sloveniji

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je, na 7. izvanrednoj telefonskoj sjednici, donijelo Odluku o pružanju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje Vladi Republike Slovenije u saniranju posljedica poplava koje su do sada odnijele šest života i prouzročile ogromnu materijalnu štetu.

Odlukom se odobrava upućivanje dva tima za zaštitu i spašavanje iz Bosne i Hercegovine, tima Federalne uprave civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine i tima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, s teškim radnim strojevima i neophodnim ljudstvom.

Vijeće ministara donijelo je i Odluku o odobravanju sredstava tekuće pričuve proračuna institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine u svrhu financiranja troškova timova iz Bosne i Hercegovine prilikom pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Slovenije u iznosu od 350.000 KM. Predmetnom Odlukom, iznos od 200.000 KM doznačuje se Federalnoj upravi civilne zaštite, a iznos od 150.000 KM Republičkoj upravi civilne zaštite, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img